Közélet

Csütörtökig lehet módosítani a felvételik sorrendjét

Csütörtök több szempontból is fontos lesz a felsőoktatásba jelentkezők számára: eddig lehet módosítani a felvételi sorrenden, és ez az utolsó nap, amikor még hiányzó dokumentumokat csatolhatnak be a leendő hallgatók.

A módosításokat a felvi.hu oldalon lehet megtenni, az E-felvételi rendszeren keresztül.  A felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják holnapig a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető.dokumentumok menüpontban.

A hiányzó dokumentumok feltöltésére is ugyaneddig van lehetőség. Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt, illetve tanúsítványt és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat. Ezek adatait az Oktatási Hivatal a közhiteles nyilvántartásból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

A 2020 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 23-án hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már 23-án SMS-értesítést is kapnak az eredményről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb