Gasztro

Marha jó hambi Szegeden: a Jackson Burgert egy életre megjegyzed

A hamburgert lényegében feltalálása óta töretlen népszerűség övezi, mégis kifejezetten igaz rá az a mondás, hogy ahány helyen készítik, mindenki tud bele csempészni egy kis egyediséget. Épp a műfaj egyszerűsége miatt könnyű megkedvelni, de egyúttal nehéz is eltalálni, mitől lesz úgy igazán felejthetetlen egy burger.

A HÚS A LEGFONTOSABB

Az vitán felüli, hogy a hamburger központi eleme a hús, és jórészt ezen áll vagy bukik a végeredmény is. Olyan ez, mint a meztelen nős jelenet egy hard-boiled akciófilmben: nem csak ezen az egy összetevőn múlik, hogy remek lesz-e a végeredmény, de az biztos, hogy nélküle nem lesz tökéletes. A legújabb szegedi hamburgeres a Petőfi sugárút sarkán megnyitott Jackson Burger viszont már ezt sem bízza a véletlenre.

Az összes hamburgerük 100%-os Angus marhahúsból készül, sőt a nevük is a páratlan minőségű alapanyagra utal: az Egyesült Államok egyik legjobb marhatenyésztő környéke Jackson. És ha már a húsra ennyire odafigyelnek, azt is megtudhatod, miért olyan összetéveszthetetlen az itteni buci: kizárólag saját recept alapján készített zsömlébe töltik a legfinomabb alapanyagokat.

STREET FOOD A JAVÁBÓL

Koczak Tamás és Zsótér Csaba terve az volt a Jackson Burgerrel, hogy az igazi amerikai életérzést hozzák el Szegedre. Az ételsor konkrét megvalósítása Balogh Máté főszakács érdeme, a feledhetetlen ízkombinációk pedig a már említett szigorú alapanyag-választásnak köszönhetőek. Ugyanakkor a főfogás mellett a sültkrumpli és a colesaw saláta is megállja a helyét, a Jackson-szósz pedig egyenesen mennyei. Aki már unja a kézműves hamburgereketikat, annak is érdemes betérnie a Petőfi sugárúti helyre: az étlapról csilis babot, tacost, quesadillát és gyrost is választhatnak az ínyencek, valamint a vega étrendet követők is találnak maguknak ínyenc falatokat, ráadásul a nyitási akció keretein belül most minden rendelés mellé ajándék üdítő jár.

Bár jelenleg helyszíni fogyasztásra és elvitelre készülnek a remek ár-érték arányú fogások, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel hamarosan elindítják házhoz szállításukat is, hogy már otthon is élvezhessük a Jackson-ízeket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb