Kikapcs

Gasztro365: Juronics Tamás a konyhában, jön az omlós bárány fartő, répapürével és fondant burgonyával a The Marquisból

A Gasztro 365 e heti adásában a szegedi Juronics Tamás, Kossuth-díjas magyar táncművész és koreográfus, színházi rendező, érdemes művész a The Marquis falai mögött alkotja meg új darabját. Elmondása szerint nem a konyha ördöge, enni és süteményeket sütni sokkal jobban szeret, mint főzni. A Gasztro365 kedvéért azonban beállt Szeged egyik legismertebb vendéglóegységébe és egy igazán nyálcsorgató bárány fartőt hozott össze, amit répapürével és fondant burgonyával tálalt. A pompás lakomához Maróti Zoltán séfet hívta segítségül, aki tudásra Írországban tett szert.

Szerezd be még ma az alapanyagokat! Hozzávalók:

  • bárány fartő
  • burgonya
  • sárgarépa
  • zsü (jus)
  • hagyma, fokhagyma
  • vaj
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bors

A The Marquis-t 2019 decemberében hozták létre Szeged szívében, az Árkád fala mögött. A vendéglátóegység célja azóta az, hogy egy fiatalos, modern enteriőrben, A La Carte rendeléseket fogadjon. Az amerikai jellegű étteremben nem csak ebédet és vacsorát, hanem csodás reggeliket is kapni. Az étlapon szereplő kínálathoz az európai országok és az USA gasztronómiai ismereteiből merítettek ihletet. Vagyis főzéskor nem a magyaros ételek, hanem a különleges, kézműves ételek elkészítésére koncentrálnak minél menőbb, ízletesebb és mutatósabb módon.

Joó Ferenc az étterem egyik tulajdonosa úgy fogalmazott: „A The Marquist a város egyik népszerű találkozóhelyének szánjuk, ahol egy vásárlás előtt, után, közben az egész család egy utánozhatatlan hangulatú környezetben ehet valami finomat. Egységünk mindemellett a családi események és összejövetelek tökéletes helyszíne is, ahol vendégeink egy baráti-, üzleti ebédre, egy romantikus randevúra, vagy akár csak egy kávéra is összefuthatnak egymással a bevásárlóközpont első emeletén.”

A profi csapat oszlopos tagja Maróti Zoltán, aki az étterem séfjeként egyengeti az ételek útját az ötlettől a megvalósításig. Az ételek nagyágyúja 10 éven át dolgozott Írországban, ahol rengeteg tudásra, tapasztalatra és trükkre tett szert, amelyet ma itthon, a Napfény Városában kamatoztat és ad át, ezúttal Juronics Tamásnak, Szeged egyik legikonikusabb és ismertebb művészének és a Szeged365.hu olvasóinak. Ne feledd hát, holnap 10:00 órakor jön a puha ám mégis kellően roppanós bárány fartő, krémes répapürével és a különleges módon elkészített fondant burgonyával!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb