Gasztro

Gasztro365: meghoztuk az omlós bárány fartőt, répapürével és fondant burgonyával a The Marquisból, Juronics Tamás kezei alól

A Gasztro365 ezúttal Szeged legnagyobb bevásárlóközpontja, az Árkád falai között forgott, méghozzá a The Marquisban. A séf, Maróti Zoltán segítségére Szeged egyik legismertebb művésze, Juronics Tamás, Kossuth-díjas magyar táncművész és koreográfus, színházi rendező, érdemes művész sietett, aki a kedvünkért a konyhában alkotta meg legújabb darabját. Így született meg az omlós ám mégis roppanós bárány fartő, az édeskés, szép és színes répapüré és a fondant burgonya, amely elkészítése egyedi ám mégis egyszerű technikát igényel.

A fehér tányért tehát megint egy ínycsiklandozó étellel töltöttük meg.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Reményeink szerint az alapanyagokat már beszerezted, úgyhogy irány a konyha, kezdődjön a főzés!

BÁRÁNY FARTŐ, RÉPAPÜRÉVEL ÉS FONDAN BURGONYÁVAL

Hozzávalók:

  • bárány fartő
  • burgonya
  • sárgarépa
  • zsü (jus)
  • hagyma, fokhagyma
  • vaj
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bors
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A The Marquis-t egyébként 2019 decemberében hozták létre Szeged szívében, az Árkád fala között. A vendéglátóegység célja azóta az, hogy egy fiatalos, modern enteriőrben, A La Carte rendeléseket fogadjon. Az amerikai jellegű étteremben nem csak ebédet és vacsorát, hanem csodás reggeliket is kapni. Az étlapon szereplő kínálathoz az európai országok és az USA gasztronómiai ismereteiből merítettek ihletet. Vagyis főzéskor nem a magyaros ételek, hanem a különleges, kézműves ételek elkészítésére koncentrálnak minél menőbb, ízletesebb és mutatósabb módon.

Joó Ferenc az étterem egyik tulajdonosa úgy fogalmazott: „A The Marquist a város egyik népszerű találkozóhelyének szánjuk, ahol egy vásárlás előtt, után, közben az egész család egy utánozhatatlan hangulatú környezetben ehet valami finomat. Egységünk mindemellett a családi események és összejövetelek tökéletes helyszíne is, ahol vendégeink egy baráti-, üzleti ebédre, egy romantikus randevúra, vagy akár csak egy kávéra is összefuthatnak egymással a bevásárlóközpont első emeletén.”

A profi csapat oszlopos tagja Maróti Zoltán, aki az étterem séfjeként egyengeti az ételek útját az ötlettől egészen a megvalósításig. Az ételek nagyágyúja 10 éven át dolgozott Írországban, ahol rengeteg tudásra, tapasztalatra és trükkre tett szert, amelyet ma itthon, a Napfény Városában kamatoztat és adott át, ezúttal Juronics Tamásnak, Szeged egyik legikonikusabb és ismertebb művészének és a Szeged365.hu olvasóinak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb