Sport

Ezüstéremmel tértek haza a hetesrögbi országos bajnokságról a szegedi Gorillák

Kiválóan sikerült a hetesrögbi országos bajnokság hatcsapatos döntője a szegedi Fit World SE Hungarosun Gorillák RC számára, amely a második helyen zárt a Budapest Rugby Centrum Kincsem Parkban, ezzel megszerezte fennállása első bajnoki érmét. A siker értékét külön emeli, hogy 2020-ban rekordszámú, tíz klub nevezett az olimpiai szakág sorozatába.

– A kvalifikációs tornán elért eredményünkkel a hatos döntőben a B csoportba kerültünk, ahol a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club és a Honfoglalók RC Nagykőrös voltak az ellenfeleink. A Honfoglalókkal kezdtünk. Minden tornán nehéz az első meccs, és ebben a lebonyolítási rendszerben a hiba sem fér bele. Ennek megfelelő taktikával léptünk pályára: maximális labdabirtoklás, folyamatos nyomás az ellenfélre, lehetőleg a legkevesebb játék a saját térfélen. Az első félidő 5–0-s vezetést hozott tökéletes taktikai fegyelem mellett. A második játékrészben hiba nélkül játszott a csapat, ez felőrölte az ellenfelet, a végeredmény 19–0 lett. A nagykőrösi csapat nem jutott át a szegedi térfélre. Ezzel a győzelemmel biztossá vált a négy közé jutás – számolt be az eseményekről Debreczeny Dénes technikai igazgató.

– Ezután következett a nap legnehezebb mérkőzése a kecskemétiek ellen. Csapatunkban még benne volt a tavaly elvesztett bronzmeccs, az elmúlt két hét felkészülése azonban csak erről a mérkőzésről szólt. A keret fegyelmezett maradt, az első félidőben minden játékelemben jobbak voltunk. A második félidő fizikális fölényt is hozott, így megnyugtató 21–0-val döntőbe jutottak a Gorillák – folytatta Debreczeny. Az aranyéremért a címvédő Esztergomi Vitézek ellen léptek pályára.

– Az ellenfél az olimpiai kvalifikációs tornán szereplő magyar válogatott négy játékosát tudhatta a kezdőcsapatában. Nagy sebességgel kezdődött a mérkőzés, a csapatunk az első pár percben nem tudta a korábbi taktikát megvalósítani. A szegedi gárda még rutintalan a döntőkben, ez meglátszott az elején. A Gorillák azonban végig küzdöttek az előzetesen megbeszéltek alapján, és az is fontos, hogy minden a tornára benevezett játékos pályára lépett a döntőben. A csapat tartását és küzdeni akarását mutatja, hogy a mérkőzés utolsó pontjait a Gorillák szerezték, ezzel alakult ki a 32–5-ös végeredmény – tette hozzá a technikai igazgató.

A harmadik helyet a Battai Bulldogok szerezték meg, negyedik lett a Kecskeméti ARC, ötödik a Fehérvár RC, hatodik a Honfoglalók csapata. Az esztergomiaké lett a bajnoki aranyérem a nőknél is, ahol a Vitézek együttese a hatfordulós szezon összesített eredményei alapján végzett az élen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb