Sport

Döntés előtt a Hód Úszó SE, Risztov Éva újra Vásárhelyen

Döntés elé került a Hód Úszó SE, egy hónapjuk van kitalálni, hogy összeolvadnak-e NICS-HSÚVC egyesülettel, ahol a megújult elnökség tagjai között immár a hódmezővásárhelyi születésű Risztov Éva, olimpiai bajnok úszónő is ott van. A magyar úszót egyben a klub tiszteletbeli tagjának nevezték.

Hód Úszó SE a keddi közgyűlésén kellett volna, hogy döntsön az egyesülés sorsáról, erre azonban nem került sor, ugyanis az érvénytelennek minősült, ezért be kellett azt rekeszteni. A döntés egyébként már rég meg kellett volna, hogy szülessen, ismertette Szabó J. Attila, a Hód Úszó SE elnöke. Az ismételt közgyűlés azonban jogilag nem engedi a napirendi pontokon változtatását, ezért minél előbb ki kell írni egy új közgyűlést, ugyanis az egyesület augusztus 17-ig kell, hogy eldöntse, csatlakozik-e a NICS-HSÚVC-hoz.

Fotó: vasarhely24.com

RISZTOV ÉV ÚJRA VÁSÁRHELYEN

Két egyesület egybeolvadása óriási sikerekhez vezethetne, annál is inkább, hogy a NICS-HSÚVC a hódmezővásárhelyi születésű Risztov Évát kérte fel az egyesület koordinálására. Az olimpiai bajnok örömmel mondott igent, így bekerült az elnökségi tagok közé, ahol tiszteletbeli tagnak is megválasztották. Arra kérték, hogy fogja össze a csapatokat és segítse őket a szakmai munkában. Emellett pedig a klub azt is szeretné, ha az olimpiai bajnok tartaná a kapcsolatot a Ma­­gyar Úszó Szövetséggel és más sportszakmai szervezetekkel. Kenéz László, a NICS-HSÚVC elnöke is úgy véli, hogy a két klubnak immár egy egészet kellene, hogy alkosson, hiszen így a jövőben még több kiemelkedő sikert érhetnének el a vásárhelyi úszók.

Fotó: vasarhely24.com

Risztov Éva nagyon örül az új lehetőségnek, ő is fontosnak tartja a város két egyesületének egybeolvadását, mégpedig azért, hogy a városban élő, úszni tanuló fiatalok és már versenyszinten úszó sportolók jövőképe biztos és stabil legyen. Az olimpiai bajok ugyanis pontosan tudja, hogy mennyire fontos a stabil, biztos háttér és a lehetőségek.

Fotó: Risztov Éva hivatalos Facebook oldala

Elmondása szerint neki mindez annak idején adva volt Hódmezővásárhelyen, éppen ezért most ő is azon dolgozik, hogy a következő generációnak is megadathasson mindez. Igyekszik majd kellőképp motiválni és helyesen koordinálni a csapatokat, amelyekről azt reméli, hogy egyesülnek. Véleménye szerint nagyon fontos, hogy a kisebb klubok is egyenlő eséllyel induljanak el egy-egy címért, éremért idehaza és külföldön is. Ő pedig mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a váráshelyi úszóknak erre mihamarabb lehetőségük nyíljon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb