Mindenmás

Napi pakk, szerda: érkezik a hidegfront, pályán a Grosics, túl öreg vagyok én már ehhez

A kétnapos nyár még véget is ér, szerdán újabb hidegfront érkezik Szegedre. Ma ünnepli a szülinapját a Halálos fegyver folyton a boldog nyugdíjas éveit váró Murtaugh őrmestere, és pályára lépnek a focisták is. Mutatjuk, miről ne maradj le a reggeli mellett!

AKIKET MEG KELL LEPNED SZEGEDEN NÉVNAPJUK ALKALMÁBÓL:

Magdolna, Lenke, Levendula, Lipót, Mária, Marietta, Veréna

MA SZÜLETTEK

  • 108 éve megszületett Nagyváradon Muráti Lili színésznő, az 1930-as, 1940-es évek filmbálványa. Születési évszáma bizonytalan, mert gyakran fiatalabbnak vallotta magát. Pályafutásának emlékezetes darabjai a Csúnya lány, az Ez történt Budapesten című filmek. A művésznő 1947-ben Spanyolországban telepedett le, ahol saját színtársulatot alapított.
  • 74 éves Markos György humorista, előadóművész.
  • Ugyancsak 74 éves Danny Glover amerikai színész, a Halálos fegyver széria Roger Murtaugh őrmestere, aki a nyugdíjat várva egy-egy húzósabb jelenet után sűrűn elmondja: túl öreg vagyok én már ehhez. Szerintünk egyáltalán nem az, még jó pár remek film van benne!
  • 73 éve látta meg a napvilágot Don Henley, hétszeres Grammy-díjas amerikai zenész, az Eagles alapító tagja
  • 66 évvel ezelőtt született Al Di Meola amerikai dzsesszgitáros, zeneszerző
  • Ma ünnepli 28. születésnapját Selena Gomez amerikai énekesnő is

Nem születésnap, de 21 évvel ezelőtt indult el a legendás azonnali üzenetküldő progi, az MSN is.

JÖN A HIDEGFRONT

Záporok, zivatarok zavarják meg a kellemes, meleg időt szerdán a Napfény Városában. A hőmérséklet visszaesik és a széllel is számolnunk kell.

PÁLYÁN A GROSICS

Igaz, még csak felkészülési meccsen, de már pályára lép a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A kék-feketék a Dunaújváros együttesét fogadja 17 órától, a mérkőzés megtekintése minden szurkoló számára ingyenes.

TEGNAP KIPUCOLTÁK A RAKPARTOT

Kedden délelőtt szorgalmas önkéntesek szállták meg a Huszár Mátyás rakpart Belvedere palota felőli lehajtóját: a szuper kezdeményezés célja az volt, hogy megtisztítsák a környéket a hónapok óta felhalmozódott szeméttől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb