Sport

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Újpest FC 0:2, óriásgalériával

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban, szokásos kék-fekete szerelésében. A Békéscsaba elleni első fordulós bajnoki párharc főpróbáján az ellenfél az NB I-es, patinás klub, az Újpest FC volt.

Mindkét csapatnak formálódó a játékoskerete, így a kék-feketéknél, az egy nappal korábban leigazolt, korábbi válogatott, Simon Ádám is bekerülhetett a kezdőbe. Az első perctől jó iramú, magas színvonalú csatát hozott a találkozó. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia kezdett veszélyesebben, kevesebb, mint 5 perc után Grumic – Haruna összjátékát követően védenie kellett Pajovicnak. Szinte a kontrából, a hazai kapu forgott veszélyben, amikor Bacsa a kapufát találta el. Majd ismét egy újpesti védés, ezúttal Grumic próbálkozásánál.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Egyáltalán nem látszott az osztálykülönbség a folytatásban sem: a 18’-ben Dobos szöglete után Tóth Gábor fejelt közelről, itt már bravúr kellett Pajovictól, hogy szögletre tornázza a labdát és a következő sarokrúgásnál Haruna veszélyeztetett, de megúszták a lilák ezeket a nehéz perceket. A félidő közepén az előző szezonban már megszokott fantasztikus szegedi szurkolás zengett a Szent Gellért Fórumban: a két lelátórész felelgetett egymásnak, és zúgott a „Hajrá, Szeged!” Még nem telt el 30 perc, amikor Dobos Áron lövésénél védett ismét a fővárosi kapus, aki csapat legjobbja volt az első félidőben. Pontosan fél órát kapott Simon Ádám, akit Germán Tamás váltott az utolsó negyedórára a szünet előtt.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Grumic, Dobos és Jovanovic vitte el gyönyörű kispasszos játékkal a labdát a jobb szélen, középen érkezett Haruna, de nem sikerült feltennie a pontot az i-re, maradt a 0:0. Egészen a 38. percig, amikor egy védelmi hibát bosszult meg a húszszoros bajnok, Rácz Barnabás vette be Takács kapuját, 0:1. A félidő hajrájában még Grumic lőtt mellé, majd Takács védett, de az eredmény már nem változott.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Szünetben Haruna helyett Gajdos Zsolt állt be, a vendégek teljes sort cseréltek. A játékrész első helyzete ismét a hazaiaké volt: Gajdos bedobásból indította Dobos Áront, aki kevéssel, de mellé perdítette a labdát, ekkor már Banai állt a vendég kapuban. Tíz perc után Obinna jobb alsóra tartó lövését védte Takács János. A szakadó esőben Varga az újpesti 16-oson belül két esernyőcselt bemutatva adta be középre, ahol Gajdos lőtt, de kezezés gyanús hárítással ért véget a támadás. A 60’-ben egy szépen kidolgozott helyzet végén, Petar Gigic duplázta meg a fővárosi előnyt, 0:2. Ezután Dr. Dobos barna kettős cserét hajtott végre: Oláh és Grumic jött le, Kárász Krisztián és Gréczi Márton álltak be. Kicsivel később a frissítések sorát Mohl Dávid és Hudák Martin folytatták, akik Bitót és Vargát váltották. A szervezetten védekező NB I-es csapat azonban a frissítések ellenére őrizte az előnyét. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt még magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat, amit szögletek és helyzetek jeleztek. Gréczi, Gajdos és Dobos egy kontrából még Hudákot helyzetebe tudták hozni, de a szépítés nem jött össze, így maradt 2:0-s vendég győzelem.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Dr. Dobos Barna értékelése a mérkőzés után: „Ismét hasznos mérkőzést játszottunk, úgy érzem, hogy különösen az első félidőben jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Ami most hiányzott az pont a legfontosabb, az, ami eddig még egyszer sem fordult elő a felkészülési meccseinken, hogy nem rúgtunk gólt. Az mindenképp fontos, hogy minden meccsen gólt, gólokat tudjunk elérni, ezen javítani kell. Ennek nem örülök, de magának a játéknak mindenképpen. Védekezésben az az egy-egy hiba azonnal megbosszulta magát, ez a különbség az első és a másodosztály között. Bízom benne, hogy hétről hétre jobbak lehetünk. Kell a támogatás, kell az összefogás, anélkül nem fog menni és számítunk a szurkolókra is. A játékosoktól még többet várok a holtpontoknál, ebben is segíthet majd a szurkolótáborunk.”

A mérkőzést Szabó Dávid kollégánk kapta lencsevégre:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb