Sport

Vereséggel kezdett a Szeged a férfi vízilabda Magyar Kupában (frissítve)

A Metalcom Szentes húzta be a megyei derbit, miután parádés utolsó negyedet bemutatva 15-9-re múlta felül a Szegedi Vízilabda Egyletet a Magyar Kupa első fordulójában Szegeden.

Hosszú idő után újra tétmérkőzésen ugrott vízbe a Szegedi Vízilabda Egylet. Szabó Zoltán legénysége a Magyar Kupa első fordulójában hazai pályán fogadta az alaposan átalakult Szentest. Jól kezdték az összecsapást a hazaiak, Sánta előbb emberelőnyt, majd büntetőt harcolt ki centerből, utóbbit értékesítette is a hazai csapat, így a mérkőzés során először – és utoljára – a kék sapkás szegediek ragadták magukhoz az előnyt (0-1).

A negyed közepére megtalálta a ritmust a Szentes, előbb Kókai egyenlített, majd két fórt kihasználva és három akciógólt berámolva simán megfordították a meccset, közbeszólni csak épp az exszentesi Tóth Gyula tudott, így 5-2-vel végződött az első negyed. A meccs krónikájához tartozik, hogy az első játékrészben 4 emberelőnyt is gól nélkül fejezett be a szegedi csapat.

A második negyedben állandósult a különbség a két csapat között, sőt a negyed végén Pellei Kristóf 4-re növelte az előnyt. Nem tudjuk, mit mondott a félidőben Szabó Zoltán a csapatnak, de huszáros hajrába kezdett a Szegedi Vízilabda Egylet a harmadik játékrészben. Előbb Palotás, majd Tóth Gyula köszönt be, Baj Marcell góljával pedig már egy gólra zárkóztak a Tisza-partiak (8-7).

A negyedik negyedet viszont a Szentes kezdte jobban: előbb Lajkó vette be a szegedi kaput, majd a Pellei testvérek rámoltak be egyet-egyet, így visszaállt a négygólos különbség (11-7). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a végét azonban ismét a Szentes bírta jobban, 18 másodperccel a vége előtt Vörös Viktor állította be a 16-9-es végeredményt.

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Nem sok idejük marad pihenni a Szabó-legényeknek, szintén ma 17:30-kor az OSC következik.

Metalcom Szetnes – Szegedi Vízilabda Egylet 15-9 (5-2, 3-2, 0-3, 7-2)

Részletes jegyzőkönyv itt.

FRISSÍTÉS: NYERT AZ OSC IS

A nap második meccsén az OSC magabiztos, 17-4-es győzelmet aratott a házigazda Szeged ellen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb