Közélet

Napi összefoglaló: nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében, Ausztria szigorít a beutazási szabályain, véget ért a Férfi vízilabda Magyar Kupa

Az elmúlt 24 órában nem nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma a megyében. Ausztria szigorított a beutazási szabályain, ezek azonban Magyarországot nem érintik. És véget ért Szegeden a Férfi vízilabda Magyar Kupa.

TOVÁBBRA IS 138 FERTŐZÖTTET TARTANAK SZÁMON A MEGYÉBEN

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4435 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így azok száma változatlanul 596 fő, 3329-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 510 fő. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

AUSZTRIA SZIGORÍT A BEUTAZÁSI SZABÁLYAIN

Hétfőtől szigorítja a beutazást Ausztria, Magyarországra azonban nem vonatkoznak az új szabályok. A beutazási korlátozások csak azokra vonatkoznak, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába.

16 MILLIÓ FERTŐZÖTT VAN MÁR A VILÁGON

A világon eddig 16 046 986 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 644 528, a gyógyultaké pedig 9 262 520 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint. Mutatjuk a legfrissebb számokat országos lebontásban:

VARGA JUDIT SZERINT IGAZSÁGOSABB LETT A KÖLTSÉGVETÉSRŐL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS

Varga Judit szerint sikerült igazságosabbá tenni a többéves költségvetési keretről szóló megállapodást, elmondása szerint Magyarország megnyert egy csatát, de a “harc” folytatódik az uniós intézményekben.

CSÁNYI SÁNDOR: A FÉRFIAKNAK SZÜKSÉGÜK VAN A NŐKRE, A NŐKNEK PEDIG A FÉRFIAKRA

Hogyan értsük félre a nőket? Tette fel a kérdést Magyarország egyik legtehetségesebb és legismertebb színművésze, a Jászai Mari-díjas Csányi Sándor szombaton este az IH Rendezvényközpontban. Az egyszemélyes vígjáték, amelyet a művész maga rendezett és egyedül ad elő, egy letisztult, szinte díszletmentes közegben a férfi és nő közötti viszonyt boncolgatja.

VÉGET ÉRT A FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA SZEGEDEN

A Honvéd nagy csatában, többek között a nyáron szerződtetett olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert öt góljának is köszönhetően 15-14-re legyőzte az Egert a férfi vízilabda Magyar Kupa első fordulójának vasárnapi játéknapján Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb