Szegedi Arcok

A láthatatlan ember, szegedi verzió: fényes nappal, a Városháza közelében vizelték le az egyik parkoló autót (fotóval, kapaszkodj)

Nagyot gondolt magáról egy félmeztelen férfi a napokban: a város legfrekventáltabb helyén, térfigyelő kamerák, éber portások és a Széchenyi téren megforduló pár tucat ember szemere láttára próbált magán könnyíteni. Nem tudjuk, hogy láthatatlannak képzelte-e magát, vagy már az sem érdekelte, ha lebukik, mindenesetre a szemtanúk egyike, Edina megörökítette az esetet, és fel is töltötte a Szegeden Láttam Facebook csoportba.

De az is lehet, hogy a fickó A nagy Lebowski szőnyegének nézte a pórul járt bordó autót, ezért próbálta megjelölni azt. Mindenesetre nyilvános helyen vizelni nem jó móka. Egyrészt önszántából senki sem akarja végignézni a műveletet, másrészt undorító és nem túl higiénikus eljárás. Éppen ezért büntetésre számíthat mindenki, akit hasonló tevékenység közben érnek tetten.

KÖZTISZTASÁGI SZABÁLYSÉRTÉS

A fényképet látva megkerestük a Szegedi Rendőrkapitányságot is, hogy mire számíthat az, aki a Bűnvadászok ikonikus jelenetéhez hasonlóan az egész várost egy nagy vécécsészének tekinti.

Nos, Bud Spencernél jóval komolyabb eljárás elé néznek az utcai vizelésen tetten ért elkövetők. A szabálysértési törvény 196. §-a szerint ugyanis köztisztasági szabálysértést követnek el, ami miatt az eljáró rendőr figyelmeztetéssel élhet, helyszíni bírságot szabhat ki, vagy szabálysértési feljelentést is tehet. De ha már ennyit beszéltünk róla, íme a konkrét eset – :

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb