Mindenmás

Megleckéztetés céljából barátjukra akarták gyújtani a kunyhót

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és társával szemben, akik 2018 őszén, ittas állapotban egy korábbi barátjukat akarták megleckéztetni.

A vádirat szerint a vádlottak és a sértett barátságban voltak, ami megromlott. 2018. őszén a férfiak ittas állapotban felháborodtak volt barátjuk egy SMS üzenetén, és elhatározták, hogy rágyújtják a házát. A sértett az ártéri erdőben, fából, pozdorjából épített és fóliával borított ingatlanban lakott, amit körbekerített, és zárt is.

A férfiak magukhoz vettek egy doboz hígítót, és éjjel biciklivel a kunyhóhoz mentek. A vádlottak a kerítés kapuját berúgták, a hígítót a kunyhó bejáratára locsolták, és elővették az öngyújtót, hogy meggyújtsák. A késői időpontra figyelemmel a vádlottak arra számítottak, hogy a sértett alszik, de észrevették, hogy fény szűrődik ki. Ekkor az ajtót rángatták, amit a sértett édesanyja kinyitott, és közölte, hogy a fia nincs otthon. A vádlottak közölték, hogy „szerencséd van mama, hogy te vagy és nem a fiad, különben lángolna az egész bódé”.

A vádlottak az édesanyával felhívatták fiát azért, hogy menjen haza. A sértett értesítette a rendőrséget, míg a vádlottak magukhoz vettek egy baltát azért, hogy végezzenek a sértettel. A rendőrök a vádlottakat a töltésen tetten érték, előállították és őrizetbe vették, megakadályozva a bűncselekményt. 

A főügyészség a vádlottakkal szemben emberölés előkészületének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

 A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Forrás: ugyezseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb