Közélet

Szombattól egyetemként működik tovább a szegedi Gál Ferenc Főiskola

Élénk nemzetközi kapcsolatokat épített ki az elmúlt években a szegedi Gál Ferenc Főiskola, de a szakmai utak elmaradtak a koronavírus által okozott járványhelyzetben. Maradtak a kutatási együttműködések, amiket viszont külön is erősített az a jó hír, hogy augusztustól már egyetemként működik tovább az intézmény, és ha lesz rá lehetőség, új lendületet kaphat a hallgatói és oktatói mobilitás is.

Alkalmazott tudományok egyetemeként működik majd augusztus 1-jétől a Gál Ferenc Főiskola. Az egyetemmé válás komoly elismerés az intézmény részére, és több lehetőséget tart majd a hallgatók számára is. “Abszolút támogatjuk azt, hogy ha majd a járványhelyzet elmúlik, külföldi kapcsolatainkon keresztül más országokban is tanulhassanak a hallgatók, és hozzák haza, itt kamatoztassák majd a tudásukat” – mondta el a Szeged365.hu-nak dr. Thékes István, az intézmény docense és külügyi titkára.

A hallgatók négy karon tanulhatnak, az elmúlt három év megfeszített munkájának köszönhetően ráadásul gyümölcsöző kapcsolatokat is kiépítettek több elismert külföldi egyetemmel például Kanadában, Kolumbiában és Lengyelországban is.

“A vírushelyzet természetesen itt is éreztette a hatását, sok Erasmus hallgató külföldi tanulmánya szakadt félbe, de ekkor az egyetem a vis maior elhárításában teljes mellszélességgel kiállt mellettük. Nyolcvan partnerintézménye van a Gál Ferenc Egyetemnek, mind a négy karról aktív volt az oktatói és a hallgatói kiutazás is. Az elmúlt időszakban egy év alatt hozzávetőleg nyolcban mobilitás valósult meg” – árulta el dr. Thékes István.

A kapcsolatok természetesen kétirányúak, legutóbb egy horvát hallgató folytatta tanulmányait a Teológiai Karon, azonban a járvány miatt neki is idő előtt befejeződött a féléve.

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb