Mindenmás

Napi pakk, péntek: 33 fok Szegeden, éjféltől újra lezárva a rakpart

Sűrű hét után vagyunk: letartóztatták Joób Mártont, visszadobták a Szeviép-ügyet, lefújták az összes fesztivált… egy ilyen pörgős hét után itt az ideje, hogy kitörjön a hétvége: péntek van, 33 fokos strandidővel, Magyarország leghangulatosabb városában – vágjunk bele!

A MAI NÉVNAPOSAINK

Ha magadra ismersz, kezdj el “vadul” ünnepelni egy csésze kávéval, ha pedig valamelyik ismerősödre, pötyögj rá egy kora reggeli köszöntő üzenetet!

  • Oszkár ,
  • Ilona,
  • Helén,
  • Germán,
  • Bató, boldog névnapot kívánunk!

MA SZÜLETTEK

  • 106 éves lenne Louis de Funès francia komikus, színész, a Saint Tropez-i csendőr
  • 85 éve Hódmezővásárhelyen megszületett Antal Imre, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, újságíró, műsorvezető, a Szeszélyes Évszakok című műsor házigazdája
  • 64 éves a pacák, aki gyerekkorunk kb. összes ikonikus filmjében ott volt, mégsem lett belőle “A” kategóriás világsztár: Michael Biehn amerikai színész. Ő volt az, aki mentette Sarah Connor irháját a Terminator első részében a T-800 – as elől és az, aki Ellen Ripley tizedessel együtt aprította a dögöket az Aliens-ben. Csípjük a fejed, Michael, köszi a Bolygó neve halál liftes jelenetét, az életben el nem felejtjük!
  • …és akkor a másik vitézünk: ma 58 éves Wesley Snipes, a pasas, aki megtanította, hogy a penge szó nem egyenlő a Gilette-tel, és azt, hogy a vámpírok jobban hullanak a körbepörgő rúgásoktól, mint a szentelt víztől… 
  • 55 éves Joanne Kathleen Rowling, vagy ahogy máris ismerős lesz: J.K. Rowling angol írónő, a Harry Potter regények szerzője

MA VAN A RENDSZERGAZDÁK MEGBECSÜLÉSÉNEK NAPJA

Megvan az a pacák a cégnél, aki mindig ugrik, ha elszáll a Windows (ami ugye, mindig elszáll, erre találták ki)? Ha beértél az irodába, adj neki egy pacsit, ez ma az ő napja: július utolsó péntekje a “Rendszergazdák megbecsülésének napja”, avagy a System Administrator Appreciation Day, Sysadmin Day, SAAD. Egy számítástechnikai magazinban található HP hirdetés volt az ötletadója az ünnep létrehozásának. A hirdetésben egy rendszergazdát virágokkal ajándékoz meg a vállalat összes dolgozója, amiért az feltelepített egy új HP nyomtatót. Ezt a reklámot meglátva, Ted Kekatos rendszergazda javasolta elsőként, hogy legyen egy olyan nap, amikor a vállalatok dolgozói a gyakran alulértékelt kolléga munkájának elismerését ünnepeljék.

 

EZ BIZONY MÁR NYÁR!

Kis fáziskéséssel futott be a 2020-as nyár, viszont úgy tűnik, augusztus első napjaira mindent be akar pótolni:

  • Pénteken akár 33 fok is lehet, fronthatás nem várható, ahogyan csapadék sem. Ne feledd: erőteljes UV sugárzás lesz, legyen nálad naptej!
  • Szombaton szinte zavartalan napos időre készülhetünk a megyében. Hajnalban 11-20 fok várható, a délutáni csúcshőmérséklet 26-33 fok között alakul majd a térségben.
  • Vasárnap délelőtt derült idő ígérkezik, de a térség egyes területein egy-egy zápor, zivatar azért rövid időre kialakulhat a késő délutáni órákban. A változó irányú szél gyenge, mérsékelt, néhol élénk lehet. Napközben 26-32 fok valószínű Szegeden.

ÉJFÉLTŐL ISMÉT LEZÁRVA A RAKPART

Ugye nem felejted? Ma éjféltől ismét lezárva a Huszár Mátyás rakpart: autóval nem tudsz rajta közlekedni, ha viszont valamilyen fura oknál fogva (az árnyékos Erzsébet liget vagy száz másik gyönyörűséges szegedi park helyett) tűző napon, a fent említett 35 fokban az árnyék-mentes betonplaccon szeretnél sétálni, itt a remek alkalom.

Lesznek programok is, a célkitűzés abszolút pozitív:

EGY SŰRŰ CSÜTÖRTÖK MARGÓJÁRA

250 milliós ÁFA csalással tartóztatták le Joób Mártont, a Pécsi Ítélőtábla visszadobta másodfokra a csődbüntett miatt indított, egy évtizede zajló Szeviép-ügyet és gyakorlatilag KO az idei fesztiváloknak. Ha lemaradtál bármiről, itt garantáltan képbe kerülsz:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb