Sport

Visszatért a foci Szegedre! Szeged-Csanád GA vs Békéscsaba 1:2 (Szeged365 fotóriporttal)

Fordulatos mérkőzésen, 4.200 néző előtt kapott ki a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata a Békéscsabától 1:2-re. Csata? Helyenként már-már háború dúlt a Szent Gellért Fórumban, záporoztak a sárgalapok…

A MÉRKÖZÉS, SZÁMOKBAN

Szeged, Szent Gellért Fórum, 4200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Kárász, Deák, Moga, Bitó – Jovanovics, Simon Á. (Oláh, 63.), Varga Sz. – Dobos, Gajdos (Takács T., 59.), Grumic (Germán, 83.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Békéscsaba: 
Uram – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros – Szabó P. (Gránicz, 86.), Király, Babinyecz (Kovács Á., 62.) – Pantovics, Paudits, Lukács R. (Máris, 69.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gól: Takács T. (94.), ill. Lukács (58.), Máris (84.).

A MÉRKÖZÉS, KÉPEKBEN

A hangulat mindent vitt a Szent Gellért Fórumban. Hiányoztál, szegedi foci! Szabó Dávid kollégánk fotói a meccsről:

KEMÉNY MECCS VOLT, SZÓ SZERINT

Több, mint 4000 néző előtt, rangadóhoz méltó hangulatban tért vissza a futball a Szent Gellért Fórumba. A Dél-alföldi derbi fordulatos, kemény mérkőzést és vendég sikert hozott. Pedig lehetett volna másképp is…. Magas hőfokon, kemény, férfias, helyenként durva csatát vívott a két csapat, amit már a meccs elején jeleztek a sárgalapok, később a büntető és a kiállítás is.

A szünetben még 0:0 volt az állás és egyik edző sem cserélt, de a gólcsend megtört az 58. percben, amikor Lukács Raymond révén vezetést szerzett a fehérben játszó Békéscsaba. Kevesebb, mint 20 perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Takács Tamást rántotta le Kovács a békéscsabai tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-eshez némi tanakodás után Dobos Áron állt oda, de Uram János kitalálta, hova lövi a fiatal játékos és kiütötte a labdát.

A 83 perceben ismét közel volt az egyenlítéshez a hazai csapat, amikor egy 17 méterről elvégzett szabadrúgás a kapufán csattant. A Grumicot váltó Germán Tamás első labdaérintésével majdnem gól szerzett. A szabadrúgást kezezésért rúghatták a hazaiak, és mivel a vétkes Nagy volt, akinek már volt egy sárgalapja, ezért emberhátrányba is került a vendégcsapat az utolsó percekre.

A rendes játékidő leteltével a kék-feketék még becsülettel harcoltak és meg is szerezték a becsületgólt, Takács Tamás gyötörte be a szépítő találatot a hosszabbításban, így kialakult a 2:1-es Békéscsabai győzelmet hozó végeredmény. 

DOBOS BARNA: “AZ ÖSSZESZOKOTTSÁG MÉG HIÁNYZIK”

Dobos Barna: ”Az első félidőben a fölényünk helyzetekben sajnos nem mutatkozott meg. Nem tudtunk igazi ziccereket kialakítani, egy kicsi mindig hiányzott: a védők odaértek. A második félidőben elkövettünk olyan hibákat, amiket az ellenfél nagyon jó kihasznált, illetve döntő fordulópont volt a büntető kihagyása. Az összeszokottság még hiányzik, tehát ha ki van jelölve, hogy ki rúgja a 11-est és nem ő rúgja, hanem átadja egy húszéves gyereknek, arra nagyon mérges vagyok. Hála istennek azért nagyon jó volt a hangulat, de sajnos nem tudtuk kihasználni a hazai pálya előnyét. A kapufáról is kifelé pattant a labda, ez mind azt mutatja, hogy jobban meg kell dolgoznunk a szerencsénkért. A két kapott gólt is soknak tartom hazai pályán. Szomorúak vagyunk, nem örülünk ennek az eredménynek, de nincs idő ezen hosszan szomorkodni, mivel a következő héten már úkjabb két forduló lesz. Meg kell tanulnunk sokkal jobban játszanunk felállt védelem ellen is, ennél biztosan több kell.”

Szerdán Csákváron lép pályára a szegedi együttes, jövő vasárnap pedig a Szentlőrincet fogadjuk a Szent Gellért Fórumban.

Tudósítás: Lévai Ferenc, Szeged-Csanád GA

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb