Mindenmás

Driftelés lehetett a Dugonics téri baleset oka, centiken múlott a tragédia (videóval)

Járókelők elmondása alapján “kilinccsel előre autózás” avagy driftelés lehetett a ma késő délutáni, Dugonics téri baleset oka. A Casablanca étterem kollégái szerint centik választották el a megbokrosodott BMW tulaját a tragédiától: az összetört padról épp, hogy el tudott ugrani a rajta ülő fiatalember, a kidöntött fától pedig másfél méterre a közismert szegedi fodrász, Gizi néni zárta épp az üzletét.

EGY FEKETE NAP, SZEGEDEN

Balesetekben sűrű napot tudhatunk magunk mögött: kora délután a Makkosházi körúton törtek össze csúnyán két autót (KATT IDE a helyszíni Szeged365 fotókhoz), késő délután az M5-ösön tarolt egy kamion (olvasói fotóink ITT), késő délután a Roosevelt téren, az Etelka sor elején és a Dugonics téren is baleset történt.

A Makkosházi eset:

Délután az M5-ösön (fotó: MTI, Donka Ferenc):

…és az ominózus Dugonics téri drift végeredménye:

Az utóbbi több okból is rendhagyó: az autó felett egy olyan szakaszon vesztette el az irányítást a tulaj, amelyen 30-as tábla van, ráadásul a gyönyörű fehér BMW E90 pár méterre állt meg az egyik Dugonics téri gasztro-terasztól, letarolva egy fát, egy padot, majd belecsapódva egy villanykaróba.

Amióta cikkünk megjelent, rengeteg üzenetet kaptunk Tőletek, többek között a balesettől pár méterre lévő udvarban üzemelő Casablanca Étterem kollégái is megszólaltak. A srácok délután 6 után egy hatalmas csattanást hallottak, az utcára rohanva pedig ez a kép tárult eléjük:

A padot és fát letaroló eset kis híján tragédiához vezetett, a tapas bár kollégáinak elmondása szerint:

  • a lezúzott padról éppen, hogy el tudott ugrani egy 20 év körüli forma srác,
  • a közismert szegedi fodrász, Gizi néni zárta épp a Dugonics téri üzletét zárta, ha nincs az autót megfogó villanypózna, könnyen elgázolhatták volna.

Bár a rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit, járókelők és a közeli teraszon ülők beszámolói alapján a baleset előtti másodpercekben az autó tulaja “driftelve” jött ki a körforgalomból. Kaptunk olyan üzenetet is, amely szerint a “csapatás” már a Tisza Lajos körúton elkezdődött. Az egyik olvasónk leírása alapján mielőtt elvesztette volna az uralmat, megpróbált ellenkormányozni, de már késő volt.

Forrásaink szerint a kidöntött fával és a letarolt paddal okozott kár bőven 1.000.000 Ft feletti összeg, a megrongált póznáról nem is beszélve – az autó sofőrjére nehéz napok várnak. Utóbbi nem szenvedett sérülést, az anyósülésen ülő hölgy viszont igen: őt a mentők kórházba szállították, nem hivatalos információnk szerint jól van, nem esett komolyabb baja.

Az alábbi mini-videókat a Casablanca Étterem kollégáitól kaptuk:

https://youtu.be/hEQnUeXqWh0

TAVASSZAL IS BAJ LETT A DRIFTELÉSBŐL

Az alábbi szürreális eset szintén Szegeden történt, az ÁRKÁD előtt, még május elején. A főszerepben itt is a kilinccsel előre csapatás volt – itt sem lett jó vége és csodával határos módon itt sem sérült meg komolyabban senki:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb