Mindenmás

Napi pakk, kedd: What a Wonderful World, hidegfront érkezik, és ma is lesz közönségtalálkozó

A keddi szegedi időjárás olyan szeszélyes lesz, mint ahogy már megszokhattuk, ma ünnepelné születésnapját Balázs Béla és a jazz úttörője, és az Úrhatnám polgár szereplőgárdájával is találkozhatsz ma Szegeden. Kend meg a pirítóst a Szeged365 legfrissebb napindító infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON

Dominika, Domonkos – Boldog névnapot kívánunk!

EZEN A NAPON SZÜLETTEK

  • 186 éve látta meg a napvilágot Heim Péter jogász, aki a postahálózat egyik megszervezője volt. Baross Gábor közvetlen munkatársaként nevéhez fűződik az önálló magyar posta szervezetének kiépítése, a posta, távíró és telefon egyesített intézményének műszaki fejlesztése, pénzügyi és jogi helyzetének megszilárdítása. Vezetése alatt teremtették meg a városközi telefon-összeköttetést, szervezték meg a levélgyűjtést és a kézbesítést, és egységesítették a postatarifákat.
  • 136 éve született Szegeden Balázs Béla költő, író, filmesztéta. A 20. századi magyar kultúra egyik jeles egyénisége, akinek műveinél is jelentősebb a szellemi hatása. A magyaron kívül a német és az orosz kultúra is mint egyik jelentős személyiségét tartja számon. Tiszteletére díjat alapítottak, melyet a nemzeti kulturális örökség minisztere adományoz a mozgókép területén kifejtett kiemelkedő alkotótevékenység, valamint művészi és tudományos teljesítmény elismerésére.
  • 119 éve jött világra Louis Armstrong a huszadik század egyik legkiválóbb zenésze, a jazz úttörője.
  • 108 éve megszületett Raoul Wallenberg svéd üzletember, diplomata, aki magyar zsidók ezreit mentette meg.
  • Ma ünnepli 82. születésnapját Korniss Péter, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus, fotóriporter, az első Kossuth-díjas fotóművész. Sokat fotózta az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmódot, egy évtizeden át követte egy Budapestre ingázó vendégmunkás életét.
  • 72 éves Dinnyés József, szegedi énekes-gitáros és zeneszerző.
  • 66 gyertyát fúj el a tortáján Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 59. születésnapját ünnepli Barack Obama amerikai jogász és politikus, az Amerikai Egyesült Államok első színesbőrű elnöke.

HARMINC FOK ÉS HIDEGFRONT? PIPA!

Kedden egy hidegfront érheti el Szegedet, ami miatt záporokban, zivatarokban gazdag lehet a hét második napja. A hőmérséklet ennek ellenére is elérheti a 30 fokot a Napfény Városában.

TALÁLKOZZ KEDDEN AZ ÚRHATNÁM POLGÁR ALKOTÓGÁRDÁJÁVAL!

Közönségtalálkozóra invitálnak a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői. A nagyérdemű ezúttal az augusztus 7-én és 8-án bemutatott, Úrhatnám polgár című előadását vesézheti ki egyenesen a rendezővel és a főszereplőkkel. A találkozót kedden délután 16:30-kor Jászay Tamás moderálja.

ELKEZDŐDÖTT A KONYHAFŐNÖK, MOST IS LEHET SZURKOLNI SZEGEDI VERSENYZŐNEK

Már hétfőtől műsorra tűzte az RTL Klub a Konyhafőnököt, és természetesen most is van kinek szurkolni! Ha lemaradtál az első adásról, nem gond, minden este 20:10-től szoríthatsz Ragány Zoltán ügyvédért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb