Mindenmás

Napi pakk, szerda: Majka ünnepel, marad a hidegfront, jön a nagy szegedi halászlé teszt

Lesz esős hidegfront, Majka szülinap, Miklósa Erika koncert, és azt is kiderítettük, mi a szegedi halászlé titka. Indul egy újabb csodás nap a Tisza-part és a világ legjobb városában, mi pedig ma is a legfontosabb infókkal látunk el téged!

A MAI SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Krisztina, Ábel, Hófehérke, Lúciusz, Mária, Őzike – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON SZÜLETTEK

  • 91 éve született Boros Ottó kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.
  • 90 éve látta meg a napvilágot Neil Armstrong amerikai űrhajós, az első ember, aki a Holdra lépett. Armstrong vadászpilóta volt a koreai háborúban, majd 1962-ben, kezdhette meg űrhajóskiképzését. 1969 júliusában az Apollo-program keretében indították az Apollo 11-et, amelynek parancsnoka volt. Edwin Aldrinnal együtt 1969. július 20-án szállt le a Holdra.
  • 68 éves Faragó Tamás magyar olimpiai bajnok vízilabdázó edző, a Nemzet Sportolója.
  • 67. születésnapját ünnepli Ligeti András, Kossuth-díjas hegedűművész, karmester.
  • Egyaránt 41 éves Nacsa Olivér előadóművész, humorista, illetve Majka műsorvezető, dalszövegíró, rapper. Megnéznéd a 2019-es SZIN-en készült videóját? Katt IDE és indul!.
  • 37 éves Dukai Regina modell, énekesnő.
  • Inkább évforduló, mint születésnap, de 106 éve Clevelandben üzembe helyezték az első forgalomirányító közlekedési lámpát.

MARAD A HIDEGFRONT

Szerdán kisebb záporokra, zivatarokra készülhetünk, amit több helyen felhőszakadás kísér majd a térségben. Az északi szelet viharos lökések kísérik. A hőmérséklet azonban ennek ellenére 20-30 fok közé emelkedik.

MIKLÓSA ERIKA SZEGEDEN

Augusztus 5-én, azaz szerdán 20:00 órától az OrgonaPont első szegedi koncertjén Miklósa Erika lép fel, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Tóth László trombitaművész kíséretében a szegedi Dómban.

ISMÉT NYILVÁNOS A MEGYEI AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Csongrád-Csanád megye az ötödik leginkább érintett az aktív fertőzöttek számát tekintve – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedd délután nyilvánosságra hozott statisztikáiból. Szegeden és környékén ebben a pillanatban 24 aktív esetet tartanak nyilván.

ÍME A NAGY SZEGEDI HALÁSZLÉ TESZT!

A szegedi halászlé az egyik legikonikusabb eleme a Napfény Városának. Nagyon sokan, sokféleképp próbálták már kideríteni, hogy mi a titka, mitől lesz pikáns, csoda színű, mégis könnyed úgy, hogy nem csak az év, hanem a nap bármely szakaszában jól tud esni. A megfejtéshez a Szeged365.hu csapata ezúttal három halászcsárda szakértőjét hívta segítségül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb