Gasztro

A kávéimádók mennyországa: kedvességgel hódít a szegedi Kotyogó Kávézó

Ha az otthoni kávézásra gondolsz, neked is a friss kávé jellegzetes illata és a kotyogó semmivel sem összetéveszthető hangja jut eszedbe? Nemcsak ezeket az édes emlékeket hozza neked vissza a Petőfi Sándor sugárúti Kotyogó Kávézó, hanem fullos szendvicsekkel és bubis gofrival is megspékeli az élményt.

I love coffee – hirdeti az aprócska, de annál meghittebb Kotyogó Kávézó falán a hatalmas felirat, amely ars poeticának is beillik: itt tényleg azok érzik igazán önfeledten magukat, akiknek a kávézás több egyszerű napi rutinnál, akik szeretik és élvezik is az erőt adó kortyokat. A belvárosi kávézó 2019 novemberében indult azzal a céllal, hogy az egyetemista réteget is megszólítsa, de kifinomultságával és egyszerű eleganciájával az üzleti megbeszéléseknek is kiváló helyszínt nyújt.

“Régi vágyam volt, hogy nyissak egy kis kávézót. Gyakorlatilag már 14 éves korom óta a vendéglátásban dolgozom, az évek alatt pedig annyi tudást sikerült összegyűjtenem, hogy bátran el tudtam indítani a Kotyogót” – meséli Vastag Balázs tulajdonos.

Ez a magabiztosság és a szakma szeretete érződik a kávézó működésében is. Kevés helyen tapasztalható, egyenesen a régi barátoknak kijáró kedvességgel fordulnak a vendégek felé, így a betérők sokszor tényleg úgy érezhetik magukat, mintha jártak volna már itt.

“Olasz pörkölésű P’iazza Doro kávéval dolgozunk. Igazság szerint terveim között szerepelt, hogy tényleg kotyogós kávét készítsünk, azonban sajnos egyre inkább azt látom, a rohanás közben a vendégeknek már nincs idejük arra, hogy megvárják és kiélvezzék a kávézás minden pillanatát.” – avatott be a koncepcióba Balázs.

Az újhullámos kávéfogyasztás tárháza ma már kifogyhatatlan, de a jeges kávés csodák, a milk shake-ek és a barista akrobatika mellett a Kotyogó Kávézó a klasszikus kávézásban verhetetlen. Nemcsak a kávékínálatot érdemes végigzongorázni, eszményi szendvicsek, mesés sütemények is kaphatóak a kis műhelyben, ráadásul a bevállalósak még a fagyi és bubis gofri kombóval is megbirkózhatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb