Mindenmás

Árokba borult egy utasszállító busz az M5-ös autópályán, egy ember meghalt, 34-en megsérültek (cikkünk folyamatosan frissül)

Meghalt egy ember, további 34-en pedig megsérültek az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, ahol egy külföldi utasszállító autóbusz árokba borult vasárnap reggel – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Az MTI információ szerint a balesetet szenvedett jármű lengyel turistabusz volt.

Vasárnap reggel fél hét körül az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében egy külföldi utasszállító autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és árokba borult. A rendőrség információi szerint a balesetben egy ember meghalt, további 34-en megsérültek. A buszon a baleset idején 46-an voltak, két sofőr és 44 utas. Közölték: a mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az M5-ös autópályát a főváros felé vezető irányban.

A mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi, jelenleg is tartanak még a kórházi átadások. Győrfi Pál hozzátette: minden utast kórházba visznek vizsgálatokra.

EGY GYERMEK IS SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT

Az elsődleges adatok szerint hárman – köztük egy öt év körüli gyermek – sérült súlyosabban vasárnap reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál történt buszbalesetben, amelyben egy ember meghalt – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. A halálos áldozat egy 35 éves férfi.

ELINDULT A FORGALOM AZ M5-ÖSÖN

Feloldották az útlezárást, így újra járható a főváros felé az M5-ös autópálya Kiskunfélegyházánál, ahol vasárnap reggel egy lengyel autóbusz árokba hajtott, majd felborult – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

EGYÜTTÉRZÉSÉT FEJEZTE KI SZÍJJÁRTÓ PÉTER

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lengyel állampolgárokat szállító busz balesete miatt részvétét és együttérzését fejezte ki Krzysztof Szczerskinek, a lengyel elnök kabinetfőnökének – közölte a miniszter közösségi oldalán.

PÓTLÓBUSZT KÜLDTEK LENGYELORSZÁGBÓL A MEG NEM SÉRÜLT UTASOKÉRT

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról – közölte vasárnap az utazást szervező dél-lengyelországi iroda.

Forrás: police.hu/MTI

MTI/Donka Ferenc

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb