Mindenmás

Olyan mint egy wellness: sci-fibe illő ellátást nyújt a szegedi KomplexLabor

Sosem jó érzés orvoshoz menni, az egészségügyi vizsgálatok hosszú, feszült várakozással kezdődnek, és természetesen az sem javít a helyzeten, hogy az ember közérzete sem az igazi, ha már igénybe kell venni egy kórház szolgáltatásait. A sci-fi filmekben egy-egy kezelés csak pár percet vesz igénybe, és bár ez a megoldás még a távoli jövőben lesz csak elérhető, a szegedi KomplexLaborban sokszor úgy érezhetjük magunkat, hogy a jövő ellátórendszere érkezett meg hozzánk.

ITT TÉNYLEG MÁS A HANGULAT

Februárban nyitott meg a szegedi Kenyérgyári úton a KomplexLabor, aminek a hangulata már bennünket is magával ragadott ottjártunkkor. Igaz, mi nem panasszal érkeztünk, de a kedves recepciósok, valamint a nyugodt légkör miatt néha már úgy éreztük, mintha inkább egy wellness szállodában járnánk, nem is egészségügyi központban.

A KomplexLabor legnagyobb előnye, hogy várólista nélkül, akár egy nap alatt is elérhetőek náluk azok a diagnosztikai eszközök, amelyek esetében kulcsfontosságú a gyorsaság. Az MRI és a CT vizsgálat sokszor megkerülhetetlen a megfelelő gyógymód kiválasztásakor, így a legjobban akkor jár a páciens, ha ezt is profikra bízza. Az MRI főleg a koponya és az agy feltérképezésére, illetve ízületi és gerincpanaszok feltárására a leghatékonyabb képalkotási eszköz, míg a szakemberek mellkasi elváltozásokra az alacsony dózisú, az artériák pontos ábrázolására pedig az angiográfiás CT-t javasolják.

“Míg az alapellátásban akár 3-4 hónapot is várni kell egy-egy kivizsgálásra, a KomplexLaborban akár 24 órán belül időpontot adunk CT vagy MRI vizsgálatokra. A betérő vendégeket szakértő operátor kollégák segítik, itt senki nem érezheti magát elveszettnek, mert mi is tisztában vagyunk azzal, hogy egy ilyen helyzet a páciensnek komoly stresszfaktort jelent” – meséli Nagy Dóra, a KomplexLabor menedzsere.

ÉLETET IS MENTHETNEK

A fizetős szolgáltatás előnye, hogy nem csak kórházi beutalóval lehet vizsgálatra jelentkezni, hanem olyanokat is fogadnak, akik “az utcáról”, panasszal érkeznek; őket is könnyen a megfelelő vizsgálathoz irányítják a hozzáértő operátorok.

“Egyszer betért hozzánk egy olyan beteg, aki korábban azt a tanácsot kapja, járjon gyógytornára, nincs szüksége sem MRI, sem pedig CT vizsgálatokra, ő mégis úgy döntött, hogy inkább meglátogatja a KomplexLabort, és magán úton kivizsgáltatja magát. Ki is derült, hogy egy daganat volt a páciens gerincén, amit azonnal műteni kellett” – tette hozzá Nagy Dóra.

VÁRAKOZÁS HELYETT GYORSASÁG

A magánegészségügyi intézménynél alap, hogy a vizsgálatot követően percek alatt CD vagy DVD lemezen megkapjuk a leletet, majd maximum 48 órán belül e-mail formájában meg is küldik nekünk az elemzést, amit egy titkosított kód segítségével csak mi és kezelőorvosunk láthat, a konzervatívabbak viszont természetesen papír alapon is át tudják venni az információkat.

A KomplexLaborban hidegterápiás kamra, azaz krioszauna is ellátja pár perc alatt a gyulladásos eredetű vagy sportsérülésre visszavezethető fájdalmakat, szeptembertől pedig már röntgen felvételeket, biopsziás ultrahangot is végeznek, továbbá bőrgyógyászati magánrendeléssel is várják a pácienseket. Hasznos őket bekövetni Facebookon is, a közösségi médiában rengeteg hasznos információt osztanak meg arról, mikor érdemes felkeresni a szakrendelést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb