Mindenmás

Napi pakk, szombat: a művészeké a rakpart, még mindig fiatal Jennifer Lawrence, borongós lesz a szombat

Meleg, de esős időre kell felkészülni, és ha az időjárás nem mossa el, jó kis programok lesznek ma is Szegeden. Ma ünnepel Jennifer Lawrence és Ben Affleck is, ráadásul szombattól újra jár a 4-es villamos is.

A SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Mária, Alfréd, Marietta, Vladimir – Boldog névnapot kívánunk!

MA SZÜLETTEK

  • 251 éve látta meg a napvilágot Bonaparte Napóleon korzikai-francia hadvezér.
  • 249 éve született Sir Walter Scott, az Ivanhoe és a Rob Roy írója.
  • 190 éve megszületett Lebstück Mária honvéd főhadnagy, aki nőként harcolt 1848-ban, és akinek élettörténetét Jókai Mór jegyezte fel.
  • 106 éve megnyitották a forgalom előtt az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal összekötő Panama-csatornát, amelyen elsőként egy amerikai hajó haladt át.
  • 112 éve született meg Sárkány Miklós kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, szövetségi kapitány, edző.
  • 67 éves Szűcs Judith énekesnő.
  • 51 éve megkezdődött a legendássá vált woodstocki rockfesztivál, ahol őlyan világhírű sztárok léptek fel, mint Jimi Hendrix, Janis Joplin és Joe Cocker. Woodstock igen hamar mítosszá vált, az ifjúság szabadságról és szerelemről szőtt álmait váltotta valóra. Az esős hétvégén, a szabad ég alatt harminckét előadó és zenekar lépett fel mintegy 500 000 néző előtt.
  • Ma ünnepli 48. születésnapját Ben Affleck, kétszeres Oscar-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas színész, rendező, forgatókönyvíró, a Good Will Hunting, az Armageddon, a Pearl Harbor és a Holtodiglan sztárja, Batman egyik megformálója.
  • Ma 30 éves Jennifer Lawrence, Oscar-díjas amerikai színésznő, a Napos oldal és az Éhezők viadala főszereplője.

ESNI (IS) FOG SZEGEDEN

Meleg, ám annál borongósabb, esősebb időben lesz részünk a hétvégén Szegeden. A hőmérséklet ennek ellenére 30 fok körül alakul, ez pedig azt jelenti, hogy fülled lesz a levegő az előttünk álló napokban.

ÚJRA JÁR A 4-ES VILLAMOS

A vágányzár megszűnik, így szombattól teljes vonalhosszban közlekednek majd a villamosok a 4-es vonalon.

A HÉTVÉGÉN A MŰVÉSZETEKÉ A RAKPART

Augusztus 15-én és 16-án Szeged legkiemelkedőbb művészei kapnak szerepet a Huszár Mátyás Rakparton a Szeged főutcája a Tisza programsorozat keretében.

IDÉN IS LESZ SZEGEDEN GUMIKACSAVERSENY, MÁTÓL ÁRULJÁK A JEGYEKET

A jegyárusítás most szombaton, azaz augusztus 15-én kezdődik az Árkádban, maga a kacsaúsztatás pedig szeptember 5-én lesz, 14:00 órától.

INDIANA JONES A FŰTŐMŰ UTCÁBAN

Indiana Jones az egyik legtöbbet idézett popkulturális ikon, a karakterről jó eséllyel azok is hallottak már, akik soha nem látták egyik epizódot sem. A nagy sikerű Külvárosi Mozipiknik a kalapos történészről szóló quadrológia második részével folytatódik szombaton 20:30-tól a Fűtőmű utcában.

MÁSODIK EDZŐMECCSÉT JÁTSSZA A MOL-PICK SZEGED A HÉTEN

Szombaton 17 órakor felkészülési meccsen az Orosházát fogadják a Kékek, a találkozó zárt kapus lesz, de otthon, a kanapén meg lehet nézni, mert a Sport1 közvetíti.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb