Kikapcs

Szombaton a legmenőbb régésszel, Indiana Jonesszal folytatódik a Külvárosi Mozipiknik

Indiana Jones az egyik legtöbbet idézett popkulturális ikon, a karakterről jó eséllyel azok is hallottak már, akik soha nem látták egyik epizódot sem. A nagy sikerű Külvárosi Mozipiknik a kalapos történészről szóló quadrológia második részével folytatódik szombaton 20:30-tól a Fűtőmű utcában.

Érdekesség, de George Lucas és Steven Spielberg eredetileg Tom Selleckre osztotta volna Indy szerepét, csakhogy a hawaii magánnyomozóról szóló széria, a Magnum pilotja annyira tetszett a sorozat producereinek, hogy Sellecket a CBS az egész évadra lefoglalta, így az Indiana Jones forgatására sem engedték el. Így viszont Harrison Fordnak jutott a népszerű régész kalapja.

A karaktert egyébként Spielberg és Lucas egy hawaii közös nyaraláson találta ki, miután Lucas az első Csillagok háborúja fáradalmait pihente ki a tengerparton. Spielberg felvetette, hogy most egy laza filmet szeretne forgatni, hasonlót, mint egy Sean Connery-féle James Bond epizód. Talán nem meglepő ezek után, hogy az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban éppen Connery játszhatta el az idősebb Dr. Jonest.

A Fűtőmű utcában szombat este 20:30-tól műsorra tűzött második rész, az Indiana Jones és a végzet temploma forgatása során a stáb csúnyán megtréfálta a címszerepet játszó Harrison Fordot. A korbácsolós jelenet felvétele alatt a dominának öltözött Barbra Streisand jelent meg, aki el is kezdte fenyegetni a sztárt, mondván, a büntetés Ford korábbi filmjéért, a Hanover Streetért jár, ami a legrosszabb film, amit valaha látott. De kap egy ütést a Csillagok háborújával megkeresett rengeteg pénz miatt is. Fordot Carrie Fisher mentette meg, aki a poén kedvéért a testével védte a meglepett színészt. A habot a tortán a Birodalom visszavág rendezője, Irvin Kershner jelentette, aki a jelenet végén Spielbernek rótta fel, hogy nem így szokás filmeket forgatni. A stáb az egész tréfát rögzítette is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb