Sport

Sárközi MMA Team, Szeged: Makai Renátó első menetes kivégzéssel győzött Egerben

Ritka és látványos technikával, álló helyzetből kivietelezett guillotine-fojtással győzött a szegedi Sárközi MMA Team nehézsúlyú cirkálója, Makai Renátó a szombat este Egerben megrendezett Cutler Fitness Fight Night gálán. Mindezt az első menetben hozta össze, Renátónak mindössze 3 percre volt szüksége, hogy sub-olja a német Marius Al-Ani-t.

Sárközi Robi, Renátó edzője örömmel újságolta a Szeged365.hu-nak: az első menet harmadik percében egy félig álló helyzetből kivitelezett guillotine-fojtással győzött a szegedi Sárközi MMA Team nehézsúlyú versenyzője a hétvégi, Egerben megtartott Cutler Fitness Fight Night gálán. “Egy ukrán harcos lett volna Renátó eredeti ellenfele, azonban sérülés miatt az utolsó pillanatban a német srác ugrott be” – magyarázta Robi, aki szerint merőben új stratégiát kellett bevetni Al-Ani ellen: “az ellenfél egy igazi ász a brazil jiu-jitsuban, minden eredeti game plan-t sutba kellett dobnunk, egy parancs volt – taktikázás helyett minél előbb lerombolni az ellenfelet.”

A terv bejött, a pécsi illetőségű, de Szegeden edző, nehézsúlyú magyar MMA és pankráció bajnok Makai Renátónak mindössze 3 perce volt szüksége, hogy feladásra kényszerítse német ellenfelét.

MÉG TÖBB SZEGED365, MÉG TÖBB MMA

Jöhet még egy kis tesztoszteron? Igazi háborút hozott az Ultimate Fighting Championship 252 – es gálája, amit Las Vegas-ban, zárt ajtók mögött, nézők nélkül tartottak meg. Vadonatúj sorozatunkban a szegedi MMA legendával, Sárközi Robival beszéljük ki a nagyobb, számozott UFC gálákat, íme az első:

Fotók: Sárközi Robi, Makai Renátó

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb