Gasztro

Gabriella Fagylaltozó – a szerelemből született, mennyei fagyicsodák

A nyári hőhullám közepén mindenkinek megvan a módszere a forróság elviselésére, sokan a vízpartra, még többen egy hideg fröccsre esküsznek, de egy dologban mindig konszenzus lesz: 30 fok fölött a fagyi az ideális desszert. Fogyaszd tölcsérből vagy kehelyből, kürtőskalács vagy gofri társaságában, a jó fagylalt nem a kísérőtől, hanem az ízvilágtól válik maradandó élménnyé.

MI A JÓ FAGYI TITKA?

Egy kellemesen hűsítő fagylalt íze sokáig megmarad a szánkban, nem robban be és tarol le az első pillanatokban, majd illan el hirtelen. Az íze egyenletesen cseng le, nem hivalkodik benne az édesség, viszont felismerhetővé válnak az alapanyagra jellemző harmóniák. Lassan olvad, nem habosodik, krémes, nyúlós, és legkevésbé sem tartalmaz vizes jégkristályokat.

Ez eddig oké, az elvárások fogyasztói szempontból világosak, de mégis hogyan lehet eljutni odáig, hogy a fagylaltozás pont ezt az élményt nyújtsa? Erről is beszélgettünk a Gabriella Fagyizó teraszán Fejes Zoltánnal és Farkas Gabriellával a döbbenetesen jó szegedi fagylaltozó titkáról.

LÉTEZHET FAGYIZÓ PUNCS NÉLKÜL?

Már a kérdés maga eretnekségnek tűnhet, de kapaszkodj meg: a Gabriella Fagyizó baromira jól elvan nélküle. És hogy miért? Erről beszéljenek inkább a szakértők:

“Sokáig tervben volt, hogy készítünk majd puncs fagyit, mert egy klasszikus ízvilágról van szó. Viszont épp ez a probléma vele: az emberek fejében ott él a puncs élénk színe, ez az árnyalat viszont természetes összetevőkből nem, csupán hozzáadott színezékekkel hozható létre, emiatt lemondtunk arról, hogy a kínálatban szerepeljen” – árulta el döntés okát a Rudi és Fickó korábbi fagyimestere, Fejes Zoltán.

És valójában ennyi a Gabriella Fagyizó titka: meleg szívvel készített hűsítő desszertjeik nem tartalmaznak mesterséges színező- és adalékanyagot, habosítót, pálmaolajat, csak és kizárólag természetes összetevőkkel és kiváló alapanyagokkal dolgoznak.

AKKOR A PISZTÁCIA FAGYI IS PISZTÁCIÁBÓL KÉSZÜL?

Természetesen a szélsebesen híressé vált, eredeti Gabriella-féle pisztáciafagyi is 100 százalékos pisztácialapból készül, de olyan izgalmas kombinációkkal is találkozhatunk, mint a fahéjas karamellizált szilva és füge-dió.

“A választékot nehéz felsorolni, mert folyamatosan kísérletezünk, és most is annyi új ötlet van a fejünkben, hogy néha még mi sem tudjuk, mi az, amit érdemes lehet megmutatni a közönségnek” – teszi hozzá Gabi és Zoli.

ROZÉ PEZSGŐ ÉS FAGYI? MIÉRT NE?

A hozzáértés mellett a kísérletezőkedv teszi naggyá az Oroszlán utcai kis üzletet. A sós karamellás és csokoládés, fagyival szervírozott mocha kávé már nem számít újdonságnak, de a 100 százalékos gyümölcspürével készített, vizes alapú sorbet fagyival felturbózott limonádék teljesen új kategóriát képviselnek a hűsítő italok között. Ottjártunkkor megkóstoltuk náluk a Passion Fruit limonádét a citromos sorbettel, ami nemes egyszerűséggel tökéletes kombinációnak tűnik, de nagyon nagyot üt a fagyival hűtött rozé pezsgő is.

A Gabriella Fagyizó hamar berobbant a köztudatba, és hamar franchise üzletté nőheti ki magát. Mindenesetre szerkesztőségünket levette a lábáról, de Facebook oldaluk alapján rajtunk kívül Feke Pál és Csonka András is tesztelte és ajánlja Fejes Zoltán és Farkas Gabriella lenyűgöző fagylaltcsodáit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb