Mindenmás

Írószer csomaggal támogatja az iskolásokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány

Ceruzával, színessel, tollal, festékkel, zsírkrétával támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány iskolákon keresztül azon 6-13 év közötti gyermekes családokat, akiknél az iskolakezdéshez ez hiányzik a teljességhez. Az alapítvány rendelkezésére összesen hatezer íróeszköz áll, amelyek között a legtöbb vadi új, melyet korábban lelkes gyermekekkel közösen gyűjtött a szervezet. Íme a jelentkezés menete:

ÍGY PÁLYÁZZ AZ ÍRÓSZEREKRE

A Mátrix Közhasznú Alapítvány birtokában lévő írószerekre egy elektronikus űrlap kitöltésével pályázhatnak a rászoruló gyermekeket oktató intézmények képviselői, akiknek augusztus 25-ig ismertetniük kell az intézmény nevét, pontos címét, a kapcsolattartó telefonszámát. Az űrlap  IDE kattintva, az “ÍRÓSZER CSOMAGOK” menüpontban érhető el. A szervezet a támogatottaknak országszerte személyesen viszi ki vagy postázza az írószer csomagokat, melyek kiosztásáról a támogatott iskolák – családsegítő szolgálatok gondoskodnak.

Rácz Anett, a Mátrix alapítvány vezetője az akcióval kapcsolatosan lapunknak megküldött közleményében úgy fogalmazott: “nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segítséget nyújtani. Sok apró segítségnyújtásra ösztönözzük a lakosságot. Vannak polcokon lapuló – használaton kívüli iskolatáskák, soha fel nem használt iskolaszerek, melyeket a tulajdonosaik bátran ajánljanak fel a környezetében lévő szegényebb sorsú kisgyermekes családoknak. A legapróbb felajánlás is óriási segítség.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb