Közélet

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő, Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen csütörtök reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. A ceremónián Áder János, Orbán Viktor és Kövér László mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint érdeklődők százai vettek részt.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket, majd átadják az Összetartozás emlékhelyét.

GYARAPÍTANI KELL AZ ÖRÖK MAGYARORSZÁGOT

“Nehéz hónapok előtt állunk, de bármilyen megpróbáltatások várnak is ránk, gyarapítanunk, építenünk, szolgálnunk kell az örök Magyarországot” – mondta Áder János csütörtökön az Országház előtt tartott augusztus 20-ai díszünnepségen és tisztavatáson.

A köztársasági elnök szerint ez az ünnep más, mint a korábban megszokott augusztus 20-ák, mert “tele vagyunk aggodalommal, bizonytalansággal”. “Egy ilyen, a megszokott ékességeitől megfosztott ünnep ébreszthet rá minket, hogy a Szent István alkotta örök Magyarország hogyan épült és – a nehézségek ellenére – miként épül ma is.” – mondta Áder János.

Forrás: MTI, fotó: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb