Kikapcs

Városi ünnepség nincs, de sok más program akad Szegeden

Az egész országban rendhagyó módon ünneplik az augusztus 20-át és az államalapítást, sok helyen szűk körben, néhány településen – így Szegeden is – egyáltalán nem lesz szervezett megemlékezés. Ugyanakkor a Napfény Városa nem áll le, sok-sok minőségi program jön a következő napokban.

LEÁLLT A SZEGED FŐUTCÁJA A TISZA PROGRAMSOROZAT

Az önkormányzat bejelentette, hogy itt a vége a Huszár Mátyás rakpart programsorozatának, tehát az Államalapítás Ünnepén és az ehhez kapcsolódó hosszú hétvégén úgy tűnik, városi rendezvény nélkül maradnak a szegediek.

EGY MINIBORFESZTIVÁL AZÉRT LESZ

Sajnos 2020-ban nem telt meg borászokkal a Széchényi tér és minden bizonnyal a Dóm téren sem élvezhetjük őszre a jobbnál-jobb borok ízét, a Monster Downtown azonban nem hagy élmény nélkül.

BULIHÉTVÉGÉVEL JÖN A DOKK ÉS A TISZA GYÖNGYE IS

Az esték nem maradnak majd ünnep nélkül: augusztus 19-22 között igazi fesztiválhangulatot varázsolnak a szervezők a Tisza Dokk a fedélzetre. A négy napos parádén fél tucat lemezlovas gondoskodik majd a felejthetetlen élményekről.

Hatalmas Retro Fesztiválra invitál a Tisza Gyöngye Park Disco, ahol négy nap alatt négy sztárvendég, három remek DJ érkezik. Mutatjuk a felhozatalt:

A HÓFEHÉRKÉVEL ZÁRJA 2020-AS ÉVADÁT A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK

Családi mesebalettel, a Hófehérke és a hét törpével zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a fesztiválra új szereposztással visszatérő darabot pénteken és szombaton láthatja a közönség.

MEGEMLÉKEZÉS ÓPUSZTASZEREN

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezésére ezúttal az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kerül sor, az Árpád-emlékműnél.

AUGUSZTUSI KAVALKÁD ÉS BORFÜRDŐ HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Borban lehet majd fürdeni Hódmezővásárhelyen a programokat népszerűsítő plakát szerint! A szójáték alapja valójában az, hogy idén a strandfürdő területén lesz a borfesztivál. A négy napos rendezvényre az ünnepi hosszú hétvégén kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb