Hirdetés
Hirdetés
-0.7 C
Szeged
2021, január 19., kedd

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Augusztus után is lehet online nyelvvizsgázni

Augusztus után is lehet online nyelvvizsgázni

Az elmúlt időszakban nagy népszerűségnek örvendett az online nyelvvizsga, májustól augusztus közepéig mintegy hétezren éltek a lehetőséggel, közülük ötezren sikeresen teljesítették a követelményeket. A napokban megjelent kormányrendelet értelmében az erre alkalmas és megfelelően felkészült vizsgaközpontok újabb határidő meghatározása nélkül, a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a járványügyi veszélyhelyzet idejére egészségvédelmi okokból megnyitott lehetőséget korábban augusztus végéig hosszabbították meg, az újabb döntés viszont határidő rögzítése nélkül teremti meg az online vizsgáztatás jogszabályi feltételeit.

Az online nyelvvizsgáztatáskor alapvető elvárás a vizsgázó azonosításának megfelelő biztosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása. A vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó más embertől származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -