Gasztro

Szeptembertől újra kukorékol a szegediek Kiskakasa

Tombol a gasztro-forradalom, a street food és a fine dining vonal után kezdünk visszatalálni a klasszikus, magyaros csárdaízekhez, egymás után térnek vissza a régi nagy kedvencek. Kettéállt a fülünk, amikor először hallottuk a hírt: szeptembertől a jó öreg Kiskakas Csárda is kitárja kapuit, a fedélzeten egy igazi szegedi gasztro-ikonnal, István Mihály csárdagazdával!

Vannak arcok, akik örökre beleégtek a szegedi gasztro-rajongók tudatába. Ha halászlé, akkor Frank Sándor, ha fesztivál, akkor Puskás “Pusi” László, ha pedig házias csárdaízek, akkor István Mihály. Misi bátyánk neve hosszú éveken át garanciát jelentett az autentikus, minőségi, magyaros ízekre Szegeden. Az ikonikus szakács a Pizzamonster tulajdonosával, Mizsik Attilával fogott össze, hogy újraindítsa a Sándor utcai Kiskakas Csárdát.

Dupla interjú következik, egy “nagy öreggel” és az újgenerációs szegedi séffel:

KÉT GENERÁCIÓ TALÁLKOZIK

“95-ben kerültem a Kiskakas Csárdába, 11 éven át voltam főszakács és üzlettárs, olyan volt ez nekem, mintha a gyermekem lenne” – kezdte beszélgetésünket Misi bácsi, aki pár év kihagyás után most újra felvette a séfkabátot. Két generáció találkozik az újjászülető étteremben: Attila 5 éves volt, amikor megismerte István Mihályt, aki családi jó barátjuk volt, ahogy mondja “annyit jártunk ide, hogy gyakorlatilag a Kiskakasban nőttem fel.” Bár István Mihály és Mizsik Attila teljesen más generációt képvisel, egy valamiben egyet értenek: a street food és fine dining őrületek csillapodásával párhuzamosan a magyarok és a szegediek kezdenek újra rájönni, micsoda kincseket tartogat a magyar konyha, ismét eljött a klasszikus csárdák ideje.

VISSZATÉRNEK A RÉGI NAGY KEDVENCEK

10-ből 9 szegedi minimum egyszer már ette magát degeszre a Kiskakasban (a cikk írója például fanatikus Szenátor Bőségtál rajongó volt éveken át), egyértelmű, hogy a régi nagy kedvenceknek újra az étlapon a helye. “Talán 95-ben állítottam össze először a Kakastöke és Taréj Pörkölt nevű ételünket, amely egybeforrt a Kiskakas Csárdával” – mesélte nevetve István Mihály, aki szerint a fenti ikonikus fogás mellett szeptembertől visszatér a pacal pörkölt, a Rézi néni töltött tekercse és a jó öreg Falusi batyu is.

A csárdagazda az interjúnk végén a nyitás dátumát is bejelentette: szeptember 9-én újra kukorékol a szegediek kedvenc Kiskakasa!

Kiskakas Csárda

Szeged, Sándor utca 60 / B

Újranyitás: 2020. szeptember 9.

Bővebb infó: https://www.facebook.com/kiskakascsarda/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb