Sport

16:3-ra verte a Dunaújváros a szegedi pólós lányokat

16:3-ra verte a Dunaújváros a szegedi pólós lányokat. A női vízilabda magyar kupa csoportkörének utolsó hazai mérkőzésén a szegediek sajnos alul maradtak.

A favoritnak számító ellenfél az első akciója után ötméteressel szerzett vezetést, ezt követően a lányok is kiharcoltak egy büntetőt, de sajnos nem értékesítették, Ráski Lilla lövését kapufára tolta Magyari Aida. Később a vendégek hálóőre Miklós Réka ötméteresét is hárította, Ármai Zita pedig egy szép lövés után szintén gólt érdemelt volna, de kapufa lett belőle.

Nem volt tehát szerencséjük a támadásban, de az első negyed után láthatóan javult a védekezésük, majd Kurucz Kata egy emberelőnyös akció végén megtörte a jeget, hét kapott gól után a szegedi lányok is lőttek egyet.

Ráski Lilla közel volt hozzá, hogy a harmadik negyedben növelje a találatok számát, de pechje volt a kapufával, Bicskei Réka centerben szintén próbálkozott, de lövésénél óriási bravúrt mutatott be Magyari. A következő alkalommal már összejött a szépítés, Ráski gyönyörűen lőtte ki a jobb felső sarkot. Sőt, még a harmadik negyed vége előtt Tátrai Szonja is eredményes volt. Ezzel a harmadik negyedet 2–1-re meg is nyerték, ami megsüvegelendő részeredmény.

Az utolsó nyolc percre a kapuban lehetőséget kapott Kucsera Lili, közel volt hozzá, hogy hárítson egy ötméterest. A dunaújvárosi odavágón 25–9-re kaptak ki a szegediek, ezúttal 16–3-ra, így a védekezésben mutatott előrelépést dicséret illeti, támadásban viszont jövő héten javítani kell az utolsó, Honvéd elleni csoportmérkőzésen.

Forrás: sznve.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb