Mindenmás

Súlyosabb büntetést kaphat Szegeden az internetes csaló

Műszaki cikkeket és babakocsit hirdetett egy battonyai férfi, aki a vételárat bezsebelte, de a vásárlóknak nem küldött semmit. Első fokon 3 évet kapott, de az ügyészség súlyosabb ítéletért fellebbezett. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

A férfit 28 rendbeli csalás bűntettében és 94 rendbeli csalás vétségében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék, amiért 3 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben vagyonelkobzást rendelt el. Ugyanakkor a férfit 2 rendbeli csalás bűntettének és 3 rendbeli csalás vétségének a vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette. Az ügyészség azért fellebbezett, hogy ezekben a vádpontokban is mondják ki a bűnösséget, és a bíróság szabjon ki szigorúbb büntetést.

EZ TÖRTÉNT

A battonyai férfi 2014. és 2015. évben társával különböző internetes apróhirdetési oldalakon tett közzé valótlan tartalmú hirdetéseket, viszont a meghirdetett műszaki cikkekkel, babakocsikkal nem rendelkeztek. A vevők miután kifizették a vételár egészét vagy részét, az árucikkeket nem kapták meg. A férfi és társa a vételárat nem utalták vissza, a sértettek számára elérhetetlenné váltak.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb