Hirdetés
Hirdetés
5.2 C
Szeged
2021, január 24., vasárnap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Mindenmás Súlyosabb büntetést kaphat Szegeden az internetes csaló

Súlyosabb büntetést kaphat Szegeden az internetes csaló

Műszaki cikkeket és babakocsit hirdetett egy battonyai férfi, aki a vételárat bezsebelte, de a vásárlóknak nem küldött semmit. Első fokon 3 évet kapott, de az ügyészség súlyosabb ítéletért fellebbezett. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

A férfit 28 rendbeli csalás bűntettében és 94 rendbeli csalás vétségében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék, amiért 3 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben vagyonelkobzást rendelt el. Ugyanakkor a férfit 2 rendbeli csalás bűntettének és 3 rendbeli csalás vétségének a vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette. Az ügyészség azért fellebbezett, hogy ezekben a vádpontokban is mondják ki a bűnösséget, és a bíróság szabjon ki szigorúbb büntetést.

EZ TÖRTÉNT

A battonyai férfi 2014. és 2015. évben társával különböző internetes apróhirdetési oldalakon tett közzé valótlan tartalmú hirdetéseket, viszont a meghirdetett műszaki cikkekkel, babakocsikkal nem rendelkeztek. A vevők miután kifizették a vételár egészét vagy részét, az árucikkeket nem kapták meg. A férfi és társa a vételárat nem utalták vissza, a sértettek számára elérhetetlenné váltak.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -