Sport

Ötödjére sem jött a győzelem: Szeged-Budaörs, 0:2

Védelmi hibák, passzív szegedi ultrák, emberhiány, mozgalmas hajrá – 2:0-ra verte a Budaörs 1924 SC a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát vasárnap este a Szent Gellért Fórumban, akik így már ötödik meccsük óta nyeretlenek.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Budaörs 1924 SC, 0:2.

NB II. labdarúgó bajnoki mérkőzés, Merkantil Bank Liga 5. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Veizer Roland, 1200 néző, gólszerző: Nyári 10’, Molnár Cs. 87’(11-esből).

Kezdő csapatok:

SZCSGA: Takács J. (K) – Ódor, Pejovic, Moga, Mohl, Simon (Gajdos 58’) , Oláh, Jovanovic, Germán (42’ Varga Sz.), Dobos Á., Takács T (Hudák 70’)  Cserék: Varga B. (K), Deák, Bitó, Varga Sz., Gajdos, Grumic, Hudák, vezetőedző: Dr. Dobos Barna

BSC1924 : Kovács P. (K) – Marques-Airosa, Fényes, Zeke, Kékesi, Tamás, Molnár Cs. Nyári, Petneházi, Sajbán, Halmai. Szakmai igazgató: Bognár György.

https://www.facebook.com/szegedifutball/photos/a.3104638479576096/4409477932425471/?type=3&theater

A hangulatra erőteljesen rányomta bélyegét a szegedi ultrák passzivitása, akik az első félidőben – kifejezve az előző négy meccsen látottak miatti nemtetszésüket – csendben figyelték az eseményeket. Mohl Dávid visszatérésével megváltozott a Szeged kezdőcsapata. A rutinos balhátvéd mellett bekerült a kezdőbe Ódor Máté a védelem másik szélén, valamint elől Dobos Áron, így Grumic csak a padon kapott helyet.

Mindkét csapat gólratörő, motivált játékkal kezdett és a helyzetekig is eljutott már az első 10 percben. A keménységről mindent elmond, hogy percekig emberhátrányban játszottak a hazaiak, mert Pejovic sérülést szenvedett és a pályán kívül kellett bekötözni a fejét. A sárga lap azonban a játékvezető zsebében maradt. A periódus végén a vendégek egy 16-oson belülről, takarásból eleresztett lövéssel szerezték meg a vezetést, Nyári Patrik révén, 10. perc, 0:1.

Ezt követően is megmaradt a tempó és a helyzetek. Takács Tamás tornáztatta meg Kovácsot a budaörsiek kapusát, majd Takács János védett Halmai próbálkozásánál. Az első félóra vége szegedi mezőnyfölényben telt, egy Jovanovic villanás és csel utána középen éppen csak lemaradt a beadásról Germán Tamás. Később Germán megsérült és le is kellett cserélni, így a csapatkapitányi karszalag Jovanovichoz került, Germán helyére pedig Varga Szabolcs állt be az első félidő végén.

A térfélcsere után, az első negyedórában is megmaradt a hazai nyomás Jovanovic szögletére érkezett Moga, de fejesét Kovács hatástalanította. Még mindig a második félidő első 5 percében Varga adta középre Takácsnak a labdát, de utóbbi a földre került. Nem látott szabálytalanságot a játékvezető.

Két büntetőt azonban láthatott a Szent Gellért Fórum közönsége, de előbb azt is, hogy Oláh Gergő közvetlen közelről megeresztett lövését bravúrral fogta Kovács.

Az utolsó 5 percben jött még két 11-es: előbb Moga szabálytalankodott a saját 16-osán belül, amiért sárga lapot kapott és büntetőt rúghatott a Budaörs, Molnár Csaba értékesítette és ezzel el is dőlt a találkozó. 0:2 88’.  A hosszabbítás első másodperceiben pedig Zeke becsúszás közben kézzel ért a labdához, ez adott lehetőséget a szépítésre, ami végül kimeradt, mert Gajdos büntetőjét Kovács megfogta. Így maradt a 2:0-ás vendég győzelem.

ÍGY ÉRTÉKELTEK A VEZETŐEDZŐK

Dr. Dobos Barna, Szeged-Csanád Grosics Akadémia

„Próbáltunk sokat tenni azért, hogy győzzünk, de kár ilyenkor bármit is mondani, magyarázkodásnak tűnne. Nem tudtunk pontokat szerezni, még pontot se, annak ellenére, hogy nyerni szerettünk volna. Sajnos védelemben hibáztunk, illetve a helyzeteinket, amiket kidolgoztunk azokat nem tudtuk értékesíteni, még a 11-est sem. Próbálunk ebből kijönni és minél hamarabb győzni. Debrecenben egyértelműen nem mi leszünk az esélyesek, de fel kell ebből állnunk, nincs más lehetőségünk.”

Bognár György, Budaörs 1924 SC

“Az eredménnyel elégedett vagyok, a győzelem rendben van, de a csapatom teljesítménye, az összkép gyenge volt, talán a leggyengébb az idényben. Az akarás rendben volt, de a futball minősége a saját csapatomnál nem volt megfelelő. Keveset láttam a megbeszéltekből.”

Fotók: Szeged-Csanád GA

Tudósítás: Lévai Ferenc, Szeged-Csanád GA

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb