Sport

Kezdetét vette a kajak-kenu OB Szolnokon: Törköly Zoltánnak köszönhetően megvan az első szegedi érem, Vajda Attila hatodik lett

Kezdetét vette a kajak-kenu OB Szolnokon: már meg is van az első szegedi érem!

Nem született meglepetés a hétfői nyitónap két “olimpiai” döntőjében a Szolnokon zajló kajak-kenu országos bajnokságon, amely a korábbi tesztviadalok után az idei első hivatalos megméretése a sportág képviselőinek. A kenu kettesek ezer méteres számát az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó, a férfi kajakosok hasonló versenyét pedig a Kammerer Zoltán, Varga Ádám kettős nyerte.

Ami a nem olimpiai számokat illeti, a kajakos Csipes Tamara nagyszerűen kezdett, 1000 méteren egyesben, párosban és négyesben is győzött. A férfi négyesek között kajakban a Varga Dominik, Gecse Márton, Luczó Bence, Kulifai Tamás egység nyert, kenuban pedig Kiss Balázs, Slihoczki Ádám, Bucsi Bence és Kovács Máté András.

Fotó: origo.hu

Az első szegedi érmet Törköly Zoltán szállította, aki három társával együtt a kajak négyes 1000 méter döntőjében állhatott a dobogóra.

Vajda Attila – aki az utóbbi években már edzőként tevékenykedik – hatodik lett. A bajnok C-2 1000 méteren 17 éves unokaöccsével, Papp Lászlóval állt rajthoz.

   
Idén a szeptemberi, szegedi világkupa lesz az egyetlen nemzetközi verseny gyorsasági kajak-kenuban, erre az eseményre a tavalyi, ugyancsak szegedi világbajnokság, a 2020-as edzésversenyek, és a magyar bajnokságon elért eredmények alapján hirdet csapatot Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A vk-n minden számban két egység állhat rajthoz nemzetenként.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb