Közélet

Kutyafuttatót építenének a Lechner térre szegedi civilek, ma 19:00 órától aláírást is gyűjtenek

Bár Szegeden hozzávetőlegesen 20 kutyafuttató várja a négylábú kedvenceket, a belvárosi gazdiknak vagy autóba kell ülniük ahhoz, hogy a legközelebbit felkeressék, vagy le kell mondaniuk erről a lehetőségről. Most pár vállalkozó kedvű lakos aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy épülhessen a Lechner téren egy megfelelő hely kedvenceik számára.

“Mi akár abban is benne lennénk, hogy társadalmi munkában megépítjük a kutyafuttatót, ha az önkormányzat engedélyezi, és biztosít hozzá alapanyagokat” – kezdte beszélgetésünket Szél Zsolt, a kezdeményezés egyik résztvevője.

A belvárosi kutyatulajdonosok számára régi probléma, hogy lakhelyükhöz közel nincs olyan kijelölt terület, ahol szabadon engedhetnék az ebeket, így vagy utazniuk kell a legközelebbi kutyafuttatóhoz, vagy kedvenceik már annyira elfáradnak, mire odaérnek, hogy elmegy a kedvük a játéktól.

“Egy kutya szocializációjához szükség van arra, hogy ne csak pórázon sétálhasson, hanem játszhasson fajtársaival, ismerkedhessen egy kicsit. Eddig különféle üres területeken jöttünk össze, de sajnos a közterület-felügyelet sokszor hivatkozott így is arra, hogy a helyi rendelet szerint csak kijelölt területen lehet szabadon engedni az ebeket” – folytatta Szél Zsolt.

A belvárosi kutyások most összefogtak: kinéztek a Lechner téren egy területet, ami alkalmas lehet egy korszerű kutyafuttató megépítésére, és csütörtökön este 19:00 órától aláírás-gyűjtést szerveztek, amelyben arra kérik az önkormányzatot, hogy vizsgálják meg a kialakítás lehetőségét. A petíciót Dr. Binszki József képviselőnek adják majd át, aki a döntéshozók elé tárhatja az ügyet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb