Gasztro

A szemed láttára készül el a hamisítatlan olasz pizza a Campus látványkonyháján

Legyen szó vastag vagy vékony tésztásról, omlós vagy ropogós verzióról, kevés és könnyű vagy éppen sok és laktató feltétről, a pizza minden megjelenési formájában hatalmas népszerűségnek örvend világszerte. A szegedi Campus Beer & More-ban nemcsak az igazi olasz receptekhez nyúltak vissza, hanem a látványkonyhában, az orrod előtt elkészített tésztacsodák az itáliai nyaralások hangulatát is egy csapásra visszahozzák.

A világ különböző részein különböző módon készítik a pizzát, és bizony, a magyaros vagy a szegedi receptúra alapján készített finomság csak nálunk működik, de közel minden nemzet egy kicsit a maga arcára szokta szabni az egyik legnépszerűbb gyorsételt. A szegedi Campusban is nagy a kísérletezőkedv, de a bevállalós receptek mellett a tradicionális, nagyon vékony és ellenállhatatlanul roppanós, ropogós olasz tésztához nyúltak vissza, mindezt úgy, hogy a vendég szeme láttára készítik el mindegyik ételkölteményüket.

“Egy éve építettük meg a Campus látványpizzériáját, mert azt gondoltuk, a szegediek kifejezetten nyitottak az ehhez hasonló újdonságokra, ráadásul ilyen kivitelezés nem is található meg Szegeden” – fejtette ki a Szeged365.hu-nak Ludányi Lili, a Campus ügyvezetője.

VÉGRE KREATÍV RECEPTEKKEL TALÁLKOZHATUNK

Nemcsak a látványkonyha lenyűgöző sürgése veszi le a beérkezőt a lábáról, hanem az utánozhatatlan, kemencében sült pizza illata is. A pizzarajongók esküsznek rá, hogy az ízek akkor az igaziak, ha sütéstől számítva mindössze perceken belül fogyasztják el az ételt, ez különösen fontos a Campusnál is kapható, csodálatos állagú, roppanós finomság esetében.

A hagyományos olasz és a már jól bevált magyaros ízek mellett viszont mindenképpen érdemes adni egy esélyt az étlap kreatív fogásainak is, a hajtott Calzone összeállítások mellett verhetetlenek a prémium pizzák, amelyeket olyan alapanyagok tesznek felejthetetlenné, mint a szürkemarha szalámi, a házi sonka és a vargánya gomba.

AMI CSAK LEHET, HELYBEN KÉSZÜL

Nem mindennapi ízélményt kínál a tartalmas olasz szendvics és egy calzone pizza szerelemgyereke, azaz a stromboli, ami egy feltekert, minden finomsággal megtöltött pizzatészta. Szerkesztőségünk is tesztelte a kínálatot, egész pontosan az első ránézésre meredeknek tűnő, de épp bevállalóssága miatt ellenállhatatlan nutellás-camambert sajtos tekercset kóstoltuk meg, és első találkozásra életre szóló barátságot kötöttünk vele.

De ha már Campus, nem szabad kihagyni a házilag gyúrt gnocchit sem, a paradicsomos és a spenótos alapnak számít, de kulináris élvezeteket nyújt a kéksajttal töltött tészta is. A legújabb akciók miatt érdemes bekövetni a Campust Facebookon és Instagramon is, mert nemcsak étel, hanem az italkínálat is adott ahhoz, hogy egy felejthetetlen estét töltsünk el.

A hatalmas igény miatt már házhoz szállítással is lehet fogyasztani a Campus pizzáit, és hogy te is megízlelhesd a látványkonyha legjobb fogásait, készülj: hamarosan egy közös nyereményjátékkal is érkeznek majd a Szeged365.hu-val!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb