Mindenmás

Ilyen pollentérképet még nem láttál: vörösben pompázik Szeged és az egész ország

Gyönyörű szín a tűzpiros, főleg ha egy Ferrari 612 Scaglietti karosszériáját díszíti. Viszont, ha más országok besorolásához vagy a parlagfű-helyzet illusztrálásához használják, már kevésbé szimpatikus. Vörösbe borult az ország, mindenhol rendkívül magas a parlagfű virágporának mennyisége.

Íme, az ominózus térkép (forrás: Időkép.hu):

POLLENJELENTÉS, SZEPTEMBER 1-JÉN:

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja Szegeden (is) a nagyon magas tartományban várható, több helyen is extrém magas koncentrációra lehet számítani, a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka van. A hidegfront várhatóan mérsékelni fogja a pollenkoncentrációt.

A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes-magas szintet érhet el. A pázsitfűfélék, valamint a libatopfélék virágporának mennyisége országosan alacsony, helyenként közepes lehet, míg az útifűé, az ürömé és a lóromé jellemzően alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék virágporának koncentrációja az alacsony-közepes tartományban várható. A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: Időkép.hu, MET.hu, OMSZ.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb