Közélet

Napi összefoglaló: közel 2000 aktív fertőzött az országban, kezdetét vette az új tanév, életben a határzár

Tovább nőtt a fertőzöttek száma az országban, kezdetét vette a rendkívüli tanév és életbe léptek az új, határátkelési szabályok. Valamint csökken az üzemanyag ára és lemondott a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője Németh István.

2000 FELÉ KÖZELÍT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA

118 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6257 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 74 éves idős beteg, az elhunytak száma így 616 főre emelkedett, 3821-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1820 fő. 96 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

KEZDETÉT VETTE A RENDKÍVÜLI TANÉV

Három nap alatt 23 kamionnal 420 ezer csomag fertőtlenítőszert szállított le a szegedi Florin Zrt. az iskolák koronavírus elleni védekezéséhez – tájékoztatta a vegyipari cég kedden az MTI-t.

Pánikrohamot kapott az SZTE első éves hallgatója, amikor kiderült: pozitív lett a koronavírus tesztje. A vajdasági J. Valentina pénteken költözött be abba a karanténkollégiumba, amelyet a határon túli diákok számára tart fent az egyetem, de mivel a teszt, amit érkezése után elvégeztek rajta pozitívnak minősült, másnap már haza is kényszerítette őt. A lány a hvg.hu értesülései alapján nem érti, hogy miért küldték haza az egyébként is elkülönített szállásról, ahonnan a rendes, felvételt nyert kollégiumokba kettő, negatív teszttel költözhetnek csak be a friss diákok.

ÉLETBE LÉPETT A HATÁRZÁR

Nem, nem arról van szó, hogy a sztálini eszmék végigsöpörtek volna a kontinensen, sokkal inkább az országok besorolásáról. A Magyar Konzuli Szolgálat az alábbi országokba nem javasolja a beutazást: a világ összes országa. Szóval, sehová. Mától bezárt Magyarország.

Keddtől ismét szigorodtak a beutazás feltételei, mert egész Európában érzékelhető a járvány második hulláma, a magyar emberek egészségére és munkahelyére pedig az egyik legfőbb veszélyt a vírus behurcolása jelenti – a koronavírus tájékoztató portál szerint.

A Portfoliónak adott interjút a szegedi járványügyi matematikus, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az iskolába járással jelentősen megugorhat majd a koronavírus reprodukciós rátája, így a járvány belső terjedésével is foglalkozni kell, nem elég csak a behurcolást kiküszöbölni.

LEMONDOTT NÉMETH ISTVÁN A SZEGEDI VÁROSKÉP ÉS PIAC KFT. ÜGYVEZETŐJE

Lemondott Németh István, a Mars Téri Piacot üzemeltető, továbbá a Szegedi Borfesztivált, a Szegedi Karácsonyi Heteket és a Borteret is szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. A korábban az IKV és a Hotel Royal igazgatói posztját is betöltő menedzser 2014 óta vezette a városi tulajdonú céget, lemondását azzal indokolta, hogy több időt szeretne tölteni a szeretteivel. 

CSÖKKEN AZ ÜZEMANYAG ÁRA

Az iskolakezdés és az országhatár-lezárás mellett még egy dolgot biztosan magával a szeptember: a benzin literenkénti ára bruttó 3, a gázolajé pedig 5 forinttal csökken szerdától.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb