Közélet

Tápai Péter: egy-egy utcának az ad hoc jellegű átalakítása nem fogja megoldani a város közlekedési problémáit

A városfejlesztésről és a tanévkezdésről tartott ma délután sajtótájékoztatót Tápai Péter, a szegedi Fidesz frakció vezetője. A politikus több kifogást is megfogalmazott a Szegedi döntéshozókkal kapcsolatosan. Véleménye szerint a városvezetés sem a közlekedés, sem az oktatás sem pedig a kultúra és a sport területén nem a megfelelő módon jár el, ami a fejlesztéseket illeti.

„Többször tettem már javaslatot egy olyan átfogó koncepció megvalósítására, amely nem csak a városban való közlekedés fejlesztésére, hanem más területeken történő befektetésre is vonatkozik. Ezek hosszútávon, nem egyik napról a másikra megvalósítani kívánt tervek. Úgy vélem egyik területet sem lehet különválasztani a másiktól, hiszen mind a város szerves részét képezi, amellyel az egy egészet alkot.” – kezdte gondolatait Tápai Péter.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Tápai Péter szerint a körutas rendszer, amit egyébként a világ számos pontján jól és helyesen használnak, Szegeden nincs megfelelő módon kihasználva. Kiemelte, hogy a beruházások és a fejlesztések csak és kizárólag úgy lehetnének Szegeden célszerűek, ha a területi képviselőkkel folyna mindazok megvalósítása előtt egy konzultáció illetve, ha a városban élőket is megkérdeznék arról, hogy pontosan hol és mire lenne szükség.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A szegedi Fidesz frakció vezetője a tanévkezdéssel kapcsolatosan úgy fogalmazott: tudomása szerint a szegedi diákok biztonságos körülmények között kezdhették meg az új félévet, az oktatási intézmények a járványügyi szabályoknak megfelelően rendelkeztek minden feltételről. Viszont, az intézményekhez való könnyű és gyors eljutást egyes alá értékelte. Úgy véli a legnagyobb gond az utcák az ad hoc jellegű átalakításában rejlik. Szerinte nem ez fogja megoldani a város közlekedési problémáit.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Zárásképp Tápai Péter kiemelte, hogy egyre inkább tart attól, hogy az általuk megfogalmazott ötletek és tervek a jövőben sem találkoznak majd a városvezetés által megfogalmazott, Szegedre összpontosuló fejlesztési tervekkel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb