Szegedi Arcok

5000 gumikacsa fog a szívbeteg gyermekekért úszni a Tiszán

5000 sárga kis gumikacsa áll szombaton, szeptember 5-én a rajtvonalhoz a Tiszán, hogy kiderüljön, melyikük a leggyorsabb úszó, miközben tulajdonosaik a partról izgulhatnak kedvenc versenyzőjükért. A jótékonysági rendezvény ebben az évben is, a tavalyihoz hasonlóan szívbeteg gyermekek életmentő műtétjét támogatja a Gift of Life programon keresztül.

Akiket hajt a versenyszellem, és emellett még szeretnének a beteg gyerekeken is segíteni, délután 14 órakor ott a helyük az újszegedi Partfürdő tiszai szakaszán, ahonnan elrajtol az V. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny, a Rotary Club Szeged Dóm szervezésében. A befolyt összegből a szegedi Gyermekklinika kis betegeit, és a határon túli magyar szívbeteg gyermekek életmentő műtéteit, – melyeket a szegedi Gyermekklinikán végeznek el -, támogatják a szervezők.

https://www.facebook.com/rotarykacsaverseny/videos/522290375240369/

Farkas Ákos, az esemény főszervezője a Szeged365.hu-nak arról számolt be, hogy gumikacsához a helyszínen tudnak jutni az adakozó kedvű szegediek, akik 500 Ft adományonként egy-egy kacsát kapnak ajándékba a Rotary Club Szeged Dóm kollégáitól. A beérkezett összeg az utolsó forintig a szívbeteg gyerekek gyógyítására megy. Azt is megtudhattuk, hogy a rajtszámmal ellátott kacsák egy terelő gumisáv mentén, a Tisza sodrásának megfelelően fognak úszni a célig, ahol a rajtszám alapján hirdetik ki a verseny győztesét, a kacsa tulajdonosát.

Fotó forrása: Rotary Kacsaverseny Facebook oldala

Kérdésünkre Farkas Ákos azt is elárulta, hogy a Tisza vizében a verseny lezárását követően egy gumikacsa sem marad, amint beértek a célba ki is halásszák őket, így folyónk tisztaságát nem fenyegeti a verseny. A nyertes kacsa tulajdonosa pedig értékes ajándékkal lesz gazdagabb, a fődíj ugyanis egy elektromos bicikli lesz!

Ha szeretnél többet megtudni a gumikacsa versenyről, és az is érdekel, miért pont kacsákat úsztatnak a jó ügy érdekében, hallgasd meg interjúnkat vágatlanul, hangban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb