Közélet

Napi összefoglaló: közel 500 fővel nőtt a fertőzöttek száma, szigorítások az SZTE-n

Az elmúlt 24 órában közel 500 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, szigorításokat vezetett be az SZTE a 2020/21-es tanévre és újabb fejleményeink vannak az egykori Gergő Liget ügyében. Érkeznek a nap legfontosabb hírei, egy csokorba szedve, a Szeged365.hu-n!

KÖZEL 500 FŐVEL NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN

459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 7382 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 82 éves krónikus beteg, az elhunytak száma így 621 főre emelkedett, 3944-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2817 fő. 120 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

ORBÁN VIKTOR SZERINT MAGYARORSZÁG FELKÉSZÜLT A MÁSODIK HULLÁMRA

Állig felfegyverkezve várjuk a koronavírus-járvány második hullámát – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

VANNAK ORSZÁGOK, AHOVA UTAZHATUNK

Kifelé utazás szempontjából több mint 40 ország a korábbi vörös helyett sárgának minősül, ha a Konzuli Szolgálat által meghatározott ügytípusok miatt kerül sor a határátlépésre. A besorolás a magyar állampolgárok külföldre utazására vonatkozik, és nem érinti a Magyarországra való visszatéréskor fennálló karanténkötelezettséget: nem szünteti meg és nem is enyhíti azt.

SZIGORÚ ÓVINTÉZKEDÉSEKET HOZOTT AZ SZTE

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és az egyetemi hallgatók egészségének megóvása érdekében szigorú intézkedések mellett kezdődik meg az oktatás szeptember 7-én, a Szegedi Tudományegyetemen. A tanévnyitó ünnepség elmarad, a gyakorlati órákat személyesen, az előadásokat a járványügyi szabályok betartásának függvényében jelenléti és online formában tartják meg. Az intézmény egyedülálló szolgáltatásokkal segíti a több mint 8000 felvett hallgatót.

MEGALAKULT A GERGŐ LIGETET MEGMENTŐ EGYESÜLET

Ma délután megalakult az az egyesület, amely keretében megmenekül a szegediek legközkedveltebb pihenőhelye a Gergő Liget, amely néhány nap múlva immár Tisza-Maros Ösvény fut majd tovább. Jakab Guszti a jó hírt a Szeged365.hu-val közölte először.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb