Gasztro

Szerdától újra kukorékol a szegediek Kiskakasa

Autentikus retro fogások, legendás szegedi ízek és egy csárdagazda, akinek neve már egybeforrt a helyi gasztronómiával: István Mihály. Szerdától visszatérnek a szegedi csárdaélet legszebb évei, újranyit a Kiskakas Csárda! 

“Nekem a Kiskakas nem szimplán csárda, hanem szenvedély, a legforróbb fajtából” – mesélte a Szeged365.hu-nak István Mihály csárdagazda, aki több év szünet után Mizsik Attilával (a Pizzamonster, Malackodó, Monster Downtown alapítója) közösen a fejébe vette: újraéleszti a legendás helyet, melynek 11 évig irányította a mindennapjait. A csárdagazda a Rézi néni köntöse, az Agglegény csülök burgonyával és az ikonikus Kiskakas pörkölt nevű finomságok visszatérését várja a leginkább, ahogy mondta, hetek óta mennek a tesztek, elősütések. 

Kíváncsi vagy, hogy fest a nyitás előtt pár nappal a kedvenc Kiskakasunk? 

Hétfőn egy különleges fotó – és video-tudósítással viszünk be a színfalak mögé, ahol megismerheted a régi-új Kiskakas hangulatát, a kollégákat, sőt, István Mihály személyesen fog elkalauzolni a konyhában, amelyre Dávid kollégánk (a Szeged365 fotóriportere) annyit mondott pár napja: “gyerekek, ez nem konyha, hanem egy birodalmi csillagromboló parancsnoki hídja!” 

EZT OLVASTAD MÁR? 

Tombol a gasztro-forradalom, a street food és a fine dining vonal után kezdünk visszatalálni a klasszikus, magyaros csárdaízekhez, egymás után térnek vissza a régi nagy kedvencek. Kettéállt a fülünk, amikor először léptünk be a “jódreg”, de mégis vadonatúj csárdába. Katt az előző Kiskakas-cikkünkre, benne egy exkluzív video-interjúval az újjászülető Kiskakas Csárdából:

Kiskakas Csárda

Szeged, Sándor utca 60 / B

Újranyitás: 2020. szeptember 9.

Bővebb infó: https://www.facebook.com/kiskakascsarda/

Az összes legendás Kiskakas finomság, egy helyen: http://kiskakascsarda.hu/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb