Közélet

Látogatási tilalmat rendeltek el az idősotthonokban, három szegedi iskolában is felütötte fejét a koronavírus

Látogatási tilalmat rendeltek el a szociális intézményekben és idősotthonokban, három szegedi iskolában is felütötte fejét a koronavírus – tudtuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az intézkedés a szegedi iskolák közül a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolát, valamint a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumot érinti.

HÁROM SZEGEDI ISKOLÁBAN IS MEGJELENT A KORONAVÍRUS

A tegnapi hírünket megerősítve az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról adott tájékoztatást a Szeged365.hu-nak, hogy három szegedi intézményben került sor koronavírus fertőzés miatt rendkívüli tanügyi intézkedésre az elmúlt időszakban: a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolában, valamint a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban rendeltek el egy-egy osztály esetében tantermen kívüli, digitális munkarendet.

ORSZÁGOS LÁTOGATÁSI TILALMAT RENDELTEK EL A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBEN ÉS IDŐSOTTHONOKBAN

Az EMMI közleménye szerint látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében.

Ez azt jelenti, hogy az intézményeket csak különösen indokolt esetekben – munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével – lehet elhagyni.

A látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására, ahogy elhagyhatóak a fogyatékos emberek, és a pszichiátriai, vagy szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb