Közélet

Felütötte a fejét a koronavírus a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban (frissítve)

Felütötte a fejét a koronavírus a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban. Információink szerint a diákok, akiknek a koronavírus-tesztjük pozitív lett egy születésnapi party-n fertőződhettek meg.

A teszteket a tanévkezdés előtt végezték el a fiatalokon, akik az eredmény tudatában nem kezdték meg az új félévet az intézményben. Úgy tudjuk nem csak a diákok, de már a szüleik is érintettek az ügyben.

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a Szeged365.hu kérdésére, miszerint a hír igaz-e nem kívánt választ adni.

FRISS – 14:07

Információink szerint a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában is megjelent a koronavírus. Közben megkereste portálunkat egy szegedi család, akiknek a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára járó fia pozitív koronavírus tesztet produkált, a fertőzést pedig egy pozitív teszt is megerősítette. A szegedi hallgató szülei hozzátették: gyermekük vélhetően Szeged egyik szórakozóhelyén kaphatta el a koronavírust a nyár utolsó napjaiban. A fejfájás, a láz és az ízületi fájdalmak azonban mindössze néhány napig tartottak, a fiatalember már jobban van. A szülők elmondása szerint a 2020/21-es tanévet pedig akkor kezdi majd meg az egyetemen, ha koronavírus-tesztjei egymás után két negatív eredményt mutatnak – mivel az eset még szeptember 1. előtt történt, a fiatalember még nem járt az egyetemen, sőt, a családtagjai eddigi tesztei is negatívak lettek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb