Mindenmás

Több mint másfél millióért adta el barátnőjét a szegedi emberkereskedő

Saját barátnőjét adta el prostinak egy szegedi férfi. Az emberkereskedő 1 millió 700 ezer forintot tehetett zsebre a tettével, de nem sokáig örülhetett az összegnek: őt is és társait is elfogták már a rendőrök.

A férfi a nála fiatalabb barátnőjének azt a mesét adta be, hogy tartozik a rendőröknek, és ha nem fizet, akkor börtönbe kell mennie. Ekkor már beadagolta neki a sztorit, hogy külföldön kellene megkeresnie a hölgynek a tartozás ellenértékét, de akkor még a férfi nem mondta el, hogy a testét kellene árulnia.

Az emberkereskedő átvitte a hölgyet a tettestársai lakásába, ahol közölte vele, hogy 1.7 millió forintért eladta őt. A nőt már nem engedték ki a lakásból, iratait és telefonját is elvették. Előbb Szegeden, majd Ausztriában és Németországban kellett dolgoznia, itthon 950 ezer forintot, a másik két országban összesen 30 ezer eurót keresett meg futtatóinak. A munkába testileg és lelkileg is belefáradt, orvosi kezelésre is szorult.

A stricipárost idén júliusban fogták el a rendőrök, most a hölgyet kiárusító exbarát csuklóján kattant a bilincs. A büntetett előéletű férfival szemben a sértett megtévesztésével és a sértettel kapcsolatban fennálló befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárás, ráadásul mindezeken túlmenően gyanú merült fel arra is, hogy a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanban kábítószert tárolt, valamint kiskorú élettársát is prostituáltként futtatta.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb