Mindenmás

Vádat emeltek Szegeden egy embercsempész ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén július 6-án, a hajnali órákban, járművében hat külföldit csempészett Szeged határában.

A vádirat szerint a férfi Röszke közelében, a szerb-magyar zöldhatáron ismeretlen személy által előzetesen átkísért migránsokat vett fel szerb rendszámú autójába. Velük megbízója utasítására Magyarország belseje felé indult, annak érdekében, hogy Nyugat-Európába szállítsa őket. A főúton haladó gépkocsit a rendőrjárőr gyanúsnak ítélte, ezért igazoltatni akarta. Mikor ezt a vádlott észlelte, megpróbálta az igazoltatást elkerülni. Gyorsított, azonban elvesztette uralmát a jármű felett, nagy sebességgel a füves útpadkára sodródott, majd egy közúti jelzőtáblát is kidöntve állt meg. Ezután a gépkocsi utasteréből négy, míg csomagteréből kettő, magát szír, illetve palesztin állampolgároknak valló személy került elő, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A férfit az ügyészség államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatás kényszerintézkedés alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb