Sport

Behúzta a megyei derbit, 9. helyen végzett a Szegedi VE a vízilabda Magyar Kupában

Remek első negyedben nyújtott teljesítményével és hajszálpontos emberelőnyjátékkal múlta felül a Szegedi VE a Metalcom Szentes csapatát a szerda délelőtt megrendezett Magyar Kupa helyosztó mérkőzésen. A 10-14-es végeredmény azt jelenti, hogy a szegedi csapat a 9., míg a szentesi a 10. helyen zárta a Magyar Kupa 2020-as kiírását.

Igazi pólós csemegét ígért a helyosztó mérkőzés, ahol a két megyei rivális az idei kiírásban másodjára találkozott egymással: a Magyar Kupa első fordulójában 14-9-re nyertek a Kurca partiak Szegeden. A két csapat keretes szerkezetbe zárta az idei kiírást, mert nemcsak a nyitó, hanem a záró fordulót is egymás ellen játszották, és szinte hajszál pontosan lemásolták az előző csatájukat, csak éppen fordított előjellel: most a szegediek nyertek, 14-10-re.

Jól kezdték a találkozót Szabó Zoltánék, három emberelőny és egy akciógól után 4-0-ra megléptek, és lényegében az egész meccsen hol az egyik, hol a másik csapat tudott betalálni, így lefújásig megmaradt a mérkőzés elején összehozott különbség. A szegediek remekeltek az emberfóros szituációk megjátszásában, mind a hat emberelőnyüket gólig játszották, a csapatból kiemelkedett a nyolc lövésből hat gólig jutó Kürti Dominik Péter.

Most egy rövid kényszerpihenő következik a szegedi csapatnak, mert a soron következő ellenfelük, a Kaposvár elleni meccset elhalasztották a koronavírus miatt, így legközelebb szeptember 23-án a fővárosban, a BVSC ellen ugranak majd vízbe tétmeccsen Kiss Csabáék.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb