Közélet

Orbán Viktor: éjjelre bezárnak a szórakozóhelyek, több helyen lesz kötelező a maszkviselés

A kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerda délutáni, a mai kormánydöntésekről beszámoló video-üzenetében. Ezentúl kötelező lesz a maszkviselés a mozikban, színházakban, egészségügyi, szociális intézményekben és az ügyfélszolgálatokon is. A szórakozóhelyeket este 11 után kötelező bezárni.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/788874521872733

A legfontosabb, a miniszterelnöki videóban elhangzott tételek:

  • A szórakozóhelyeket este 11-kor kötelező lesz bezárni.
  • Kötelezővé válik a maszkhasználat a mozikban, színházakban, ügyfélszolgálati irodákban, egészségügyi és szociális intézményekben.
  • A teszt hatósági áras termék lesz, összege 19 500 forint.
  • Fenntartják a teljes látogatási tilalmat a kórházakban és a szociális intézményekben.
  • Az összes iskolában kötelező lesz a hőmérséklet-mérés, október elsejétől.
  • Az iskolákba csak tanár és diák léphet be, a szülőknek belépni tilos.
  • A beutazási korlátozások megmaradnak.

“Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most már felkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul  a konzultációval felvértezve áll szemben az ország a koronavírus második hullámával” – nyilatkozta a miniszterelnök, aki hozzátette: az egészségügyet felkészítették, a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztető-készülékek és az ehhez szükséges szakemberek is megfelelő számban rendelkezésre állnak. Vezénylési tervet készítettek, aminek alapján orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni a megfelelő helyekre.

A miniszterelnök megerősítette, szükség esetén több kórházi ágyat is fel tudnak felszabadítani, a jelenlegi tízezerről, akár 20-30 ezerre is növelhetik a kórházi ágyak számát. Az új intézkedések betartását a rendőrség felügyeli.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb