Sport

Bartók Csaba: a szegedi sportlétesítmények a kormány segítségével valósulhatnak meg

A sport testi és szellemi fejlődésünkhöz elengedhetetlen, nemcsak a szabadidő eltöltésére alkalmas tevékenység, hanem prevenciós, egészségmegőrző és nevelő hatása is van, így nagyon fontos, hogy a városvezetés nagyobb figyelmet szenteljen neki. Hangsúlyozta Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság alelnöke.

Elmondta, Szegeden egyre csak bővülnek a sportolási lehetőségek, és valamennyi beruházás a kormány finanszírozásának köszönhetően valósulhat meg: hamarosan átadásra kerül a SZVSE – pálya, az új sportuszoda, tavaly óta már a focisták birtokba vehették a Szent Gellért Fórumot, és épül az új kézilabdacsarnok is.

Fotó: Török Kornél

A sport megtanít küzdeni, harcolni az élet különböző területein a céljainkért, ezért tartja nagyon fontosnak Bartók Csaba, hogy a gyerekek számára minél több sportolási lehetőség legyen elérhető, ráadásul megfizethető áron. Ugyanúgy gondolni kell az idősek mozgáskultúrájára is, hiszen az egészség megőrzésében, a betegségek kialakulásának csökkentésében is nagy szerepet játszanak a sportok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb