Kikapcs

Szeged365 Cinema: 11 évad után búcsúzik a Modern Család

Tizenegy éve, 2009-ben jelentek meg először a tévéképernyőkön Pritchették, és az elmúlt több mint egy évtizedben humoruk semmit sem vesztett az erejéből. Közben egyes szereplők felnőttek a szemünk előtt, mások megöregedtek, de az biztos, hogy tényleg hiányozni fog ez a sokszínű család.

Jelenleg a záró, 11. évad fut a Comedy Centralon, az egyszeres Golden Globe- és sokszoros Emmy-díjas széria igazi mockumentaryként működik, azaz áldokumentarista formanyelvvel meséli el az extrém mennyiségű humoros jelenettel operáló epizódokat. A történések mellett a szereplők kamerába nézve, videóinterjúkban világítanak rá az eseményekre, de nem úgy, ahogy a Szomszédokban tették Lenke néniék: itt a szereplőknek vagy tényleg van mondanivalójuk, vagy csak a poént viszik tovább egy-egy megjegyzéssel.

TIZENEGY ÉVE ÉLÜNK VELÜNK

A Modern Család egyből az amerikai tévénézők kedvencévé vált, holott minden témához hozzányúl, ami magában hordozza a bukás lehetőségét. A válása után jóval fiatalabb bevándorló nővel összeházasodó, egyébként ultrakonzervatív Jay (Ed O’Neill jutalomjátékával) mellett Cameron és Mitchell melegházassága is olyan téma, amibe sokan belebuktak már, mert vagy nem tetszett a nézőknek, vagy a döntéshozók kaszálták el.

A Modern Család mégsem járt így – szerencsére – és a siker titka talán az, hogy a Christopher Loyd – Steven Levitan alkotópáros nem nyom ormótlan PC diskurzust az arcunkba, sőt a politikát csak humorforrásként használják. Ehelyett egész egyszerűen – saját családi élményeiket is felhasználva – csak szerethető karaktereket álmodtak meg, akiket remek színészek keltenek életre, a forgatókönyv pedig sosem válik unalmassá. De hát mi több kell egy tényleg remek szériához?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb